muy nuboso
  • Màx: 18°
  • Mín: 10°
13°

La nova façana marítima de Palma no serà visible fins a partir de l'any 2010

L'Ajuntament atorga el projecte d'urbanització de la primera línia a l'enginyer Antoni Ramis Arrom

La nova façana marítima de Palma no començarà a ser visible fins a partir de l'any 2010. Aquestes són les previsions de l'equip de govern conservador, que ahir acordà atorgar el projecte d'urbanització de la primera línia a l'empresa Rafer Euroestudios per 278.400 euros.

L'enginyer Antoni Ramis Arrom liderarà el grup d'experts que, a partir de l'avantprojecte dissenyat per l'arquitecte català Joan Busquets, treballarà en el desenvolupament urbanístic de les 30 hectàrees de terreny -veure el gràfic de dalt- i que representen l'«espai més sensible i valorat del municipi de Palma». Ara, el Govern municipal del PP està pendent del Consell de Mallorca (UM) per a l'aprovació definitiva de la modificació puntual del Pla General (PGOU) que ha de permetre ubicar el futur palau de congressos.

La modificació del disseny urbanístic de la primera línia de costa de Palma, entre les Avingudes i la barriada del polígon de Llevant, es farà en funció de la possible execució del soterrament del passeig marítim. El tinent de batle d'Urbanisme, Javier Rodrigo de Santos, explicà ahir que el traçat de la façana marítima haurà d'evitar per ara la connexió dels carrers perpendiculars amb aquesta via per tal d'«evitar col·lapsar el trànsit». Aquest ambiciós projecte depèn del necessari consens de Cort, el Consell de Mallorca i l'Autoritat Portuària, a més de la participació del Govern i del Ministeri de Foment per al seu desenvolupament i finançament.

Rodrigo de Santos explicà que Rafer Euroestudios és una unió temporal d'empreses (UTE) de capital mallorquí, especialitzada en enginyeria i dirigida per l'enginyer Antoni Ramis Arrom.

D'acord amb l'avantprojecte de Busquets, totes les vies perpendiculars al passeig marítim es converteixen en corredors verds. L'aspecte general de la zona es veurà afectat per la construcció de noves infraestrucutures com el palau de congressos, la nova seu dels serveis centrals de l'Ajuntament, un edifici destinat a l'Institut Municipal de Formació Ocupacional i Feina (IMFOF), les futures seus de les conselleries de Medi Ambient i Obres Públiques i la modificació de l'autovia.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris