algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:
12°

Vacances al Pirineu úniques i 'molt dures'

Un grup d'al·lots de Palma ha participat en la setmana de còlonies organitzada per Cort


Un grup de 28 al·lots de Palma ha pogut descobrir al Pirineu lleidatà la «duresa» dels esports d'aventura, en paraules dels participants, gràcies al viatge que cada any organitza per aquestes dates el departament d'Esports de Cort.

Els joves, amb edats que oscil·len entre els 14 i els 17 anys, han dedicat quatre jornades al trekking (senderisme) i una, la darrera, al rafting (descens de rius). Sembla que els mateixos participants no tenien gaire idea del que farien quan decidiren apuntar-se a l'aventura lleidatana. La majoria pensaven que això del trekking era una mena d'escalada. El que es van trobar, emperò, va ser ben diferent, ja que cada dia han hagut de caminar entre sis i set hores per caminois només habitats per vaques i cavalls. Tot i això, alguns monitors, com Sebastià Perelló, asseguraren que «abans de partir de Mallorca nosaltres vàrem fer reunions informatives perquè tothom sabés què era el que faríem, però la majoria es varen estimar més venir».

El viatge començà el 4 d'agost passat amb la sortida d'un vaixell cap a Barcelona. Des d'allà un autocar va portar el grup fins al Camping Montardit, a la zona del Pirineu, situat a uns tres quilòmetres del poble de Sort, famós per la seva bruixa. Des d'aquí s'emprengué recorregut, cinc hores de camí a peu, cap al refugi de muntanya, situat al pic de l'Orri (a 2.000 metres d'altura) i on han passat la major part de la setmana. Els dies 5, 6, 7 i 8 els joves s'han dedicat, sense gaire eufòria, a caminar per diverses zones del Pirineu lleidatà, admirant vistes infinites i aprenent sobre la vegetació de la zona, com també a orientar-se una mica a la muntanya.

La jornada dels nins cada dia és la següent: a les 8.30 s'aixequen i es berena a les 9.00. Una hora més tard comença amb la caminada, que dura fins a les dues del migdia. Aquí es fa una pausa de dues hores per dinar i a les quatre, quatre i mitja s'arreplega tot i es continua amb l'aventura. A les sis, es torna al refugi i allà es pren una dutxeta calenta per relaxar els músculs i comentar les millors jugades del dia. Tot i el cansament, el regidor d'Esports, Rafel Duran, assegura que «es tracta d'una experiència única. Fa 17 anys que feim activitats als Pirineus, les continuarem fent i, si pot ser, amb més gent».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris