muy nuboso
  • Màx: 16°
  • Mín: 11°
16°

Govern i Ajuntament creen l'itinerari a peu de la Ruta Verda de l'Olivera

Es tracta de diferents travessies per tal de donar a conèixer les peculiaritats d'aquest municipi

92600

La Ruta de l'Olivera permetrà donar a conèixer els encants del municipi.

La Conselleria de Turisme del Govern balear i l'Ajuntament de Selva estan a punt de firmar un conveni per crear la Ruta Verda de l'Olivera, que comprendrà tot un seguit de travessies a peu per la Serra de Tramuntana. La iniciativa es podria estender a altres municipis.

«La idea és desenvolupar un nou projecte que doni a conèixer els encants del municipi, centrant-nos en la naturalesa i en el medi ambient ambient de tota la zona», explicava ahir el batle pedani de Caimari, Pere Seguí.

De moment, ja s'han establert dos itineraris pel terme, els corresponents al puig de n'Alí i a ses Figueroles. Aviat, s'hi sumaran tres o quatre rutes més. «Hem començat a seleccionar els trajectes amb més encant del municipi, els més atractitus des del punt de vista paisatgístic i cultural», afirmà Seguí.

El primer dels recorreguts que s'han seleccionat és una excursió a peu, d'un parell d'hores, des de Caimari fins al puig de n'Alí. Aquesta ruta passa per sa Comuna i per sa Llongueta fins a arribar al cim esmentat, per baixar després cap al pas d'en Narbona i cap a sa Coveta Negra.

El segon itinerari, el de ses Figueroles, parteix de Caimari fins a arribar a s'Alqueria i passa per s'Obies, Son Riera, sa Vedelleta, can Beneit i el camí del castell cap a la zona des Balancí, la costa d'en Barrall, el cocó dets Ases i sa Barraca d'en Lluís. Després, s'arriba a la finca de ses Figueroles, propietat del Govern balear, amb la possibilitat de continuar per Lluc i de començar des d'allà la tornada. Aquesta excursió pot durar, segons el batle pedani de Caimari, devers 4 o 5 hores.

«En aquests moments preparam la resta d'itineraris; es tracta de recorreguts tradicionals, d'interès paisatgístic i cultural», avançà. El mateix edil explicà que «les rutes se senyalitzaran de manera adequada i n'editarem material divulgatiu, com ara guies».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris