bruma
  • Màx: 18°
  • Mín: 10°
10°

El Govern ampliarà la depuradora per evitar les males olors al poble

L'oposició recrimina a Font que fins ara no hagi donat una solució

L'Institut Balear de Sanejament de la Conselleria de Medi Ambient del Govern balear i el Consell Insular de Mallorca realitzaran un seguit d'actuacions de millora a la depuradora i planta de compostatge de sa Pobla per eliminar les males olors, les quals molesten els veïns del municipi.

Així ho donà a conèixer l'equip de govern del Partit Popular durant el darrer plenari municipal, durant el qual el PSM, a l'oposició, presentà una moció reclamant una solució per a les males olors de l'EDAR. A l'oposició no li agradà gens que el Partit Popular presentàs aquest projecte de millora aprofitant que els nacionalistes presentaven aquesta moció crítica, després que fes un temps que reclamaven una solució.

D'aquesta manera, criticaren l'actitud del conseller de Medi Ambient, Jaume Font, que «durant l'anterior legislatura del Pacte de Progrés feia bandera amb les males olors de la depuradora i han hagut de passar dos anys perquè ell com a conseller posi una solució».

«És trist que durant la passada legislatura es fes bandera d'aquest tema i ara es vulgui ignornar el problema; per iniciativa pròpia Jaume Font no ha sigut capaç de solventar el problema. És patètic», insistí portaveu dels Independents, Joan Comes.

Per la seva part, en un to més irònic, el portaveu socialista, Lluís Socies, parlà així de l'actitud del conseller Font i la conselleria de Medi Ambient: «Teniu una Harley a la Conselleria de Medi Ambient (referint-se a l'equip de govern municipal); féreu una campanya contra la Conselleria de Margalida Rosselló i ara no s'ha aturat de cap manera el problema. Estic d'acord que s'ha de fer seguidisme, però heu de tenir clar on us han elegit; teniu una independència zero» (referint-se a l'equip de govern).

L'equip de govern es justificà assenyalant que «acabam de rebre aquest projecte avui dematí a primera hora (referint-se a dilluns dematí)». L'estudi de l'Ibasan, que s'exposà en el darrer ple l'Ajuntament, preveu una ampliació de la planta depuradora amb un tractament terciari. Així, segons un estudi olfactomètric, el nivell de males olors provinents de l'EDAR són baixos, mentre que les olors de la planta de tractament de fangs no és del tot satisfactòria. Davant aquesta situació, la Conselleria de Medi Ambient i el Consell estudien la possibilitat de traslladar la planta de compostatge en un altre indret i així es podrà ampliar la depuradora.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris