muy nuboso
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
17°

Un de cada deu pisos protegits és adquirit per extracomunitaris

Els nascuts a les Balears just accedeixen a la meitat dels habitatges de l'Ibavi

76452

Un 9'5% dels adjudicataris d'habitatges de promoció oficial entregats els anys 2004 i 2005 pel Govern balear han estat immigrants extracomunitaris. Amb tot, si es tenen en compte els nascuts a la península, aproximadament la meitat de promocions de pisos protegits d'aquest darrer any i mig han anat a parar a mans d'immigrants. L'altra meitat se'ls han quedat interessats nascuts a l'Arxipèlag.

Les xifres de les darreres 14 promocions públiques de l'Institut Balear de l'Habitatge (Ibavi), que han beneficiat prop de 700 persones, posen de manifest que l'accés d'immigrants extracomunitaris als pisos protegits és molt més restrictiu del que es pensa i desmunta el tòpic segons el qual els nouvinguts es queden els habitatges públics.

La desinformació provocada sovint per qüestions lingüístiques, els problemes per justificar ingressos que poden tenir alguns immigrants o l'exigència de determinats anys de residència a les Balears per accedir a les promocions podrien explicar que només un de cada deu pisos protegits s'adjudiqui a un extracomunitari. Tot i això, des de la Conselleria d'Obres Públiques s'assegura que hi ha més immigrants que sol·liciten accedir a pisos protegits, però alguns tenen més renda que els espanyols.

A banda dels nascuts a Balears i a la península, que representen un 89% del total d'adjudicataris d'habitatges protegits de l'Ibavi, el col·lectiu més important de beneficiaris són els procedents d'Amèrica del Sud. 29 sud-americans accediren els anys 2004 i 2005 a pisos protegits en règim de compra o lloguer, la qual cosa representa un 5% de les promocions. La resta de pisos socials es repartí entre africans (un 3'5%), comunitaris (un 1'7%), asiàtics (un 0'7%), resta d'europeus i nord-americans (un 0'2%, respectivament). Palma i Eivissa són les poblacions on hi ha més immigrants extracomunitaris que accedeixen a una casa de protecció oficial.

Les dades de l'Ibavi també permeten advertir que un 61% dels adjudicataris de pisos protegits tenien menys de 35 anys, la majoria eren solters, però només un 18% eren famílies monoparentals. Un 39% de les famílies tenien un fill i un 35% no en tenien cap. En el darrer any i mig, només en un cas s'ha adjudicat un pis a una família amb sis fills. Finalment, en les darreres 14 promocions públiques de l'Arxipèlag el 85% d'adjudicataris eren del mateix municipi on es feia l'actuació, mentre que la resta estaven domiciliats a altres poblacions.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris