algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:
13°

Els sindicats denuncien la dificultat per obtenir papers amb l'arrelament

Diuen que costa denunciar el patró per aprofitar-se del procés iniciat

LL.L./E.P. Palma/Madrid.
La Federació d'Associacions d'Immigrants de Balears (FAIB), CCOO i CGT varen advertir ahir de la dificultat que suposa per als immigrants complir els requisits exigits per normalitzar la seva situació a través de l'arrelament laboral, que va entrar en vigor ahir.

La Delegació del Govern a Balears calcula que podria haver-hi entre 10.000 i 15.000 persones en situació irregular a les Illes, que des d'ahir tenen dret a acollir-se a la via de l'arrelament laboral.

Tot i això, d'una banda l'advocada de la FAIB, Àmbar Illanes, va assenyalar que la demostració de permanència continuada o de relacions laborals que s'exigeix (ambdues per període mínim d'un any) suposen un escull important.

Igualment, la secretària de Política Social i Immigració de Comissions Obreres, Eva Cerdeiriña, va destacar que «l'eficàcia i la rapidesa de les oficines d'Estrangeria depenen de la gestió professional de cada una d'elles».

Per la seva part, Madiop Diagne, responsable d'immigració del sindicat CGT, va assegurar que «hem hagut d'atendre moltíssima gent avui que demanava informació sobre com regularitzar-se a través de l'arrelament laboral o social». Diagne creu que «no serà facil que els empleats denunciïn el seu cap per fer-los fer feina il·legalment, ni obtenir un contracte per regularitzar-se». Així mateix digué que «els immigrants tenen dificultats per demostrar l'estada contínua» i que Inspecció de Treball «no ha complert totes les seves obligacions».

Precisament, la Delegació del Govern va informar ahir aquest diari que enguany s'han realitzat 673 inspeccions a empreses, amb un total de 1.181 actuacions que han suposat 135 actes d'infracció. En total, les sancions han suposat 849.683 euros, una mitjana de 6.300 euros per infracció. Tot i això, les multes poden arribar fins a 60.000 euros.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris