nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín:

El juny deixà un lleuger augment en l'ocupació i els preus hotelers

Balears ha estat segons l'INE la destinació amb més visitants estrangers

El mes de juny, es registrà a les Balears un increment en el grau d'ocupació hotelera de l'1'8% respecte del mateix període de l'any passat, segons les dades de l'Institut Nacional d'Estadística, l'INE. D'altra banda, l'índex de preus hotelers augmentà un punt respecte del registrat el mes anterior, per situar-se en l'1'3%.

En l'informe de conjuntura turística presentat per l'INE, les Illes hi destaquen com la principal destinació escollida pels no residents. A les Balears aquestes pernoctaciones, que representen un 40'2 per cent del total, experimenten un augment de l'1'2 per cent en comparació amb el juny del 2004. Catalunya i les Canàries ocupen, de manera respectiva, el segon i el tercer llocs d'aquest escala.

D'altra banda, les Illes són el cinquè territori en la recepció de turisme estatal. En aquest sentit, Andalusia, Catalunya i la Comunitat Valenciana són encara les destinacions més atractives per a aquests visitants.

Tot i que les xifres no hagin significat increments importants respecte de l'any 2004, les Balears han estat la Comunitat Autònoma amb el major grau d'ocupació hotelera, amb un 73'2 per cent. Mallorca ha registrat 5'3 milions de pernoctacions i un 75'3 per cent d'ocupació de places, just per sota de la Costa Blanca.

En la compartiva per punts turístics, Calvià i Muro es troben entre els municipis amb millors xifres, al costat de ciutats com Madrid, Barcelona o Benidorm.

Les dades de preus i d'ingressos hotelers van molt lligades. Així, de les cinc comunitats que representen el 77 per cent del pes total de l'índex de preus, Andalusia, les Balears, Catalunya, les Canàries i Madrid, només aquesta darrera ha experimentat un descens. Per contra, els ingressos de les tres primeres han tingut índexs interanuals positius del 2'4, el 2'3 i l'1'9 per cent de manera respectiva. Quant a l'estada mitjana dels turistes, encara s'hi observen lleugeres davallades, dels 7,07 dies de l'any passat als 6'82 d'enguany.

L'informe de l'INE s'ha elaborat a partir dels 1.220 establiments oberts tot el mes de juny a les Balears. Segons les xifres recollides, el nombre de viatgers ha estat d'1.018.293, 854.924 dels quals han estat estrangers i la resta, residents a l'Estat espanyol.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris