algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín: 11°
15°

El Govern pot donar el vistiplau a Son Espases sense recórrer al Consell

Munar s'ha mostrat partidària de reformar Son Dureta si l'Executiu central paga les obres


El Govern pot autoritzar les obres de l'hospital de Son Espases sense necessitat de sol·licitar l'autorització del Consell de Mallorca. És a dir, que en una hipotètica crisi del pacte que han firmat PP i UM, el Consell de Mallorca pot obstaculitzar els treballs del nou hospital, però només de manera relativa. De fet el Govern manté la competència a l'hora de concedir l'interès general a la intervenció.

La llei d'atribució de competències als consells insulars en matèria d'urbanisme i habitabilitat estableix que seran les institucions insulars les que concedeixin la declaració d'interès general per a les obres que es realitzin en sòl rústic. Això no obstant, en el seu article 3.4 també diu que, malgrat aquesta declaració genèrica d'atribució de competències, el Govern té la facultat d'aprovar les declaracions d'utilitat pública d'obres o instal·lacions «en sòl no urbanitzable quan afectin l'àmbit territorial de més d'un consell insular».

Hospital de referència
En el cas de la construcció de Son Espases, aquesta excepció és clara, ja que es tracta de l'hospital de referència per a les Illes Balears i, per tant, és d'interès suprainsular. De fet, en els moments inicials de la tramitació, Govern i Consell van sospesar la possibilitat de recórrer a aquesta via extraordinària per concedir l'interès general a les obres de l'hospital. Finalment es va optar per emprar la via ordinària, és a dir, que fos el Consell de Mallorca qui concedís l'interès general als treballs que s'han de dur a terme al nou centre sanitari de referència.

Polèmica
Pel que fa a la polèmica oberta de Son Espases, la presidenta del Consell de Mallorca, Maria Antònia Munar, no s'ha pronunciat sobre la possibilitat d'utilitzar aquest argument com a element d'enfrontament amb el Partit Popular. En qualsevol cas, en declaracions públiques, Maria Antònia Munar s'ha pronunciat a favor que es reformi Son Dureta si el Govern central es compromet a pagar les obres.

«Qualsevol solució ha de passar per l'acord, es faci l'hospital a Son Espases o es faci en un altre lloc. Això és més important que on estigui l'edifici o qui guanya aquesta pugna», assegurava la presidenta Maria Antònia Munar en unes recents declaracions a la premsa.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris