algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:

Els titulats d'ESO i Batxillerat poden demanar ja els títols B i C de català

El cap de Filologia Catalana critica el decret, que entrà en vigor ahir

Els titulats d'ESO i Batxillerat que hagin acabat els estudis a partir del 2004 i hagin cursat i aprovat llengua catalana durant els darrers sis anys poden demanar des d'ahir les equivalències dels seus coneixements de la llengua pròpia amb els certificats B i C, respectivament, que expedeix la Direcció General de Política Lingüística.

El decret que ho possibilita entrà en vigor diumenge, l'endemà d'haver sortit publicat al Butlletí Oficial de les Illes Balears (BOIB). Tot i això, fins ahir, primer dia feiner després de la publicació de la norma, els titulats d'ESO i Batxillerat no pogueren sol·licitar les equivalències davant la Conselleria d'Educació i Cultura. Concretament, els beneficiats per aquest decret han de presentar la fotocòpia compulsada del llibre d'escolaritat, en què constin els estudis realitzats segons les condicions requerides i la superació de l'àrea, assignatura o matèria de llengua catalana o àmbit sociolingüístic dels estudis.

Igualment, han de menester un certificat emès per qualsevol institut d'educació secundària públic o òrgan competent de l'Administració autonòmica en què constin els requeriments acadèmics del decret en el cas que el sol·licitant s'hagi titulat en una altra comunitat autònoma (com ara Catalunya i el País Valencià).

Aquesta documentació s'ha d'adreçar amb una sol·licitud al director general d'Administració i d'Inspecció Educativa, Jaume Juan.

La principal novetat del decret respecte de l'anterior, del Pacte de Progrés, és que ja no es demana haver tret almenys un notable en català per obtenir el certificat B, en el cas d'ESO, o el C, en el cas de Batxillerat. Llavors, el Pacte de Progrés va prendre aquesta decisió basant-se en un estudi empíric que demostrava el nivell real de coneixements de català de l'alumnat. En aquesta ocasió, el Govern no l'ha tornat a fer, la qual cosa ha provocat les crítiques dels sindicats STEI i CCOO i del cap de Filologia Catalana de la UIB, Joan Mas.

En aquest sentit, Mas ha lamentat que el Govern hagi aprovat el decret «sense cap estudi previ», que creu necessari, i ha advertit que el professorat elevarà el nivell.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris