muy nuboso
  • Màx: 12°
  • Mín:

El Govern sancionarà les teles sense llicència que no tanquin en 15 dies

Les TV locals anteriors al 1995 podran continuar fins el desembre

El Govern obrirà un expedient sancionador a totes les televisions locals que durant els propers 15 dies no acreditin que disposen de llicència per emetre. Tot i això, les que puguin demostrar que estan en funcionament des d'abans de l'any 1995 tenen un termini per tancar fins al proper 14 de desembre. La Conselleria d'Economia, Hisenda i Innovació va enviar ahir una carta a les empreses de televisió local de les Illes Balears que no resultaren adjudicatàries del concurs de concessions de televisió digital terrestre local, resolt el passat 7 de desembre, en la qual els informa que tenen 15 dies per presentar la documentació que acrediti que estan funcionant legalment.

La llei estatal que ordena el tancament dels canals de televisions locals que no tenguin una concessió digital terrestre preveu un termini de clausura més dilatat per a les cadenes que començaren a emetre abans de 1995, tot i que aquestes també hauran d'acreditar la legalitat de la seva situació davant la Conselleria que dirigeix Lluís Ramis d'Ayreflor.

El conseller aprovà la setmana passada una resolució per posar en marxa el procés sancionador per determinar l'existència d'una possible infracció de l'ordenament jurídic. En un comunicat, el Govern advertí que amb aquestes mesures està aplicant la legislació estatal vigent en aquesta matèria.

El concurs
L'Executiu autònomic atorgà el 7 de desembre de 2004 la resolució del concurs públic d'adjudicació de les concessions per gestionar el servei públic de televisió digital terrestre d'àmbit local. En total, foren vuit les empreses adjudicatàries dels 28 canals de televisió digital terrestre, entre les quals Canal 37, Canal 4, Televisió Popular de Mallorca, Falcó Produccions, Broate, Produccions Llevant, Televisió d'Eivissa i Formentera i Televisió Menorquina.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris