muy nuboso
  • Màx: 18°
  • Mín: 10°
13°

Salut acusa el Ministeri d'ignorar les autonomies en el cas dels pollastres

Diu que no l'ha informat de les mesures de seguretat alimentària

La Conselleria de Salut i Consum del Govern va acusar ahir la ministra de Sanitat, Elena Salgado, de «menysprear» les comunitats autònomes a l'hora d'aprovar les mesures per millorar la resposta davant les situacions d'intoxicacions alimentàries, com la produïda pels pollastres Pimpollo i Sada.

Tot i que el departament governamental considera que les actuacions previstes «són positives», creu que «les maneres que ha utilitzat el Ministeri a l'hora d'anunciar-les no són les correctes respecte de la necessària participació de les comunitats autònomes».

Segons fonts de la Conselleria, el Ministeri «ha informat els mitjans de comunicació abans que a les comunitats autònomes sobre les noves mesures a emprendre, unes mesures que no han estat consultades amb els tècnics de salut pública de les distintes comunitats autònomes i que, d'altra banda, requereixen la seva col·laboració».

A més, la Conselleria que presideix Aina Castillo va denunciar que «avui (ahir per al lector) no han estat convocats cap dels dos fòrums en els quals s'haurien d'haver plantejat aquestes mesures: la Comissió Nacional de Salut Pública, o bé la Comissió Institucional de Seguretat Alimentària».

Finalment, la Conselleria entén que la reacció de la ministra de Sanitat, Elena Salgado, «com a màxima responsable política en la matèria», s'ha produït «massa tard, deu dies després de l'alerta». Segons la màxima autoritat en salut a Balears, «la ministra s'hauria d'haver posat personalment al capdavant de la investigació des del primer moment d'aquest brot supracomunitari, que ha afectat pràcticament totes les comunitats autònomes i més de dos mil ciutadans».

Precisament, fins ahir un total de 105 persones de les Balears han resultat afectades de gastroenteritis per consumir pollastres contaminats amb salmonel·la.

Segons les dades facilitades per la Direcció General de Salut Pública de la Conselleria de Salut i Consum, 19 persones han estat ingressades i ahir ja totes estaven donades d'alta.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris