algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín: 11°
15°

La Real apel·la al seny i promet pau a Cirer a la romeria de Sant Bernat

La batlessa encara no ho té clar i diu que de moment s'ho pensarà

Els veïns de la Real apel·len al seny i prometen pau a Catalina Cirer per la festa de Sant Bernat. Mentrestant, la batlessa de Palma manté en secret la seva decisió i diu que ja decidirà la seva assistència a la tradicional romeria «dos o tres dies abans» de fer-se.

Només falten deu dies per a la celebració d'un dels actes més populars del calendari festiu de la nostra ciutat i des de la Real es fa una crida a la calma. «No tenim gens d'interès que això es converteixi en un aldarull. No cercam ni esperam provocacions, tenim tot l'any per fer arribar les nostres reivindicacions. Aquesta és una festa prou important per a tots perquè la visquem amb harmonia», manifestà Assumpció Renom, presidenta de l'Associació de Veïns del Secar de la Real i representant de la plataforma Salvem la Real.

D'aquesta manera, Renom respongué a la demanda expressada pel prior de la Comunitat de Missioners dels Sagrats Cors del monestir de la Real. «No farem cap manifestació ni promourem cap acte que es pugui fer servir en contra de la plataforma, només muntarem una paradeta per explicar els nostres objectius i reivindicacions».

Un poc d'història
L'origen dels incidents registrats el 19 d'agost de 2004 es pot atribuir a les posicions antagòniques que des de fa un any i mig mantenen l'equip de govern conservador del municipi, d'una banda, i l'oposició i els veïns del Secar de la Real, de l'altra, sobre el lloc triat per l'Ajuntament per a la construcció del nou hospital de Son Dureta: el solar de Son Espases Vell. La modificació del PGOU per a la seva inclusió es troba ara en mans del Consell Insular de Mallorca.

Tot i les declaracions de pau per part de veïns i frares de la Real, la batlessa Cirer manté per ara la incògnita sobre la seva presència a la tradicional romeria de Sant Bernat. A més, la primera autoritat del municipi deixà clar ahir que sempre és a temps de delegar la seva representació en algun regidor de l'equip de govern. Fins a dos o tres dies abans de la festa no es revelarà aquest misteri; de moment Cirer s'excusa en una agenda atapeïda per justificar la seva probable absència.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris