algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:
16°

El Club Nàutic autoritza esbucar el monument franquista del port

Les previsions assenyalen que a finals d'octubre ja serà retirat

El monument franquista ubicat al club nàutic de Porto Cristo, propietat dels socis de l'entitat esmentada, s'esbucarà a final del mes d'octubre, ja que la junta general ordinària dels socis ha acordat no posar-hi cap classe d'impediment.

L'Ajuntament de Manacor no tenia potestat sobre el monument, ja que era propietat dels socis del Club Nàutic. Amb aquest acord, el municipi de Manacor quedarà net de motius feixistes, ja que l'altre monòlit, situat en una intersecció de l'avinguda dels Pins de Porto Cristo, també es tomarà passat l'estiu.

Quant a aquest darrer element, algunes empreses ja han entrat en el concurs per retirar-lo. A més, el projecte preveu una millora de la placeta on s'ubica.

D'altra banda, des de l'Ajuntament de Manacor encara no han elaborat cap pla per millorar la zona del moll del club nàutic, on s'alça el monòlit.

Amb la desaparició, el pròxim mes d'octubre, dels darrers dos emblemes franquistes existents al municipi, en concret a Porto Cristo, es donarà per complit l'acord en ple adoptat per unanimitat a l'Ajuntament de Manacor el 14 de febrer de l'any 2003. Llavors, el batle era Miquel Riera (ALM-UM).

Fent una mica d'història, convé recordar els orígens i els motius de l'erecció d'aquests dos monuments. El primer de què parla l'article, el situat a les instal·lacions del club nàutic, s'erigí per commemorar la victòria de les tropes del general Franco davant les milícies republicanes que desembarcaren a Porto Cristo a les ordres del capità Bayo. Aquest motiu ret homenatge als caiguts «por Dios y por España».

Quant al monòlit ubicat a l'avinguda dels Pins de la localitat costanera, el feren construir els militars que havien participat en la campanya de Porto Cristo, perquè consideraven que el del moll només retia homenatge a les víctimes de la dreta i no als soldats que lluitaren.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris