muy nuboso
  • Màx: 18°
  • Mín: 10°
13°

Comencen les obres per esbucar el mercat cobert, que duraran un mes

El nou edifici allotjarà 400 places d'aparcament i un supermercat

MIQUEL DE LA ROSA. Inca.
Les tasques d'esbucament del mercat cobert començaren ahir, tal com estava previst. Devers les deu del matí, les pales excavadores de l'empresa Dragados encetaren l'esfondrament de part de l'estructura d'aquest vell mercat que esdevindrà un nou immoble.

«Al llarg d'aquesta setmana es treballarà a l'interior de l'edifici per desmuntar-ne les instal·lacions i no serà fins dilluns o dimarts vinent que arribaran les màquines més grosses i es començarà a esbucar l'estructura exterior», explicà el regidor d'Urbanisme de l'Ajuntament d'Inca, Bartomeu Seguí.

Les obres d'esfondrament s'allargaran devers un mes i, un cop finalitzades, a començament de setembre, s'encetarà la construcció del nou edifici, que tindrà quatre plantes subterrànies. Tot plegat permetrà guanyar un major espai públic i connectar la zona del Born amb el carrer Major mitjançant una àrea per a vianants.

El delegat d'Obres de Dragados, Carlos Feced, indicà que allò més complicat d'aquesta intervenció seran els fonaments, atès que s'han d'excavar quatre plantes subterrànies, de les quals tres seran emprades com a aparcaments i la restant allotjarà un supermercat. Per fer aquestes plantes es preveu esmerçar-hi prop d'un any de feina, mentre que per endreçar l'exterior caldran únicament sis mesos. Si les previsions de Dragados es compleixen, el nou mercat cobert estarà enllestit per al gener de 2007.

L'execució 'aquests treballs durant aquest any i mig no suposarà la supressió del trànsit per la zona. El recinte ha estat aïllat amb reixats de seguretat per evitar accidents i, a més, s'hi instal·larà un sistema de reg per tal de minvar la pols que provocarà l'esfondrament, segons explicà el titular d'Urbanisme.

Un cop construïdes, les noves instal·lacions inclouran prop de 400 places d'aparcament, un supermercat, un mercat i cinc locals comercials. El lloguer de totes aquestes instal·lacions servirà per finançar gran part de l'obra, el pressupost de la qual és de gairebé 7 milions d'euros.

La Conselleria d'Indústria del Govern balear subvencionarà la intervenció amb prop de 2 milions d'euros. Per la seva banda, l'empresa Mercadona, que és l'adjudicatària del supermercat, pagarà a l'Ajuntament 4 milions d'euros en concepte de lloguer per als propers 30 anys.

El Consistori continuarà sent el propietari de tot el complex i podrà gestionar directament les places d'aparcament. En aquest sentit, Seguí apuntà ahir que durant els primers anys de funcionament i per tal de dinamitzar la zona, l'aparcament podria ser gratuït.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris