lluvia ligera
  • Màx: 16°
  • Mín: 11°
15°

El PTM permet créixer 36 hectàrees i crear un polígon agroalimentari

L'oposició denuncia que el PP fa «amiguisme» amb l'urbanisme

El Pla Territorial de Mallorca permet que el municipi de sa Pobla pugui créixer 36'7 hectàrees durant un període de deu anys. Aquest document també inclou la creació d'un polígon per a empreses agroalimèntàries.

D'aquestes gairebé 37 hectàrees, l'equip de govern del PP ja ha n'ha desenvolupades 3'8 amb la revisió de les Normes Subsidiàries de l'any 2003. Ara l'Ajuntament podrà desenvolupar la resta. Així el nucli de sa Pobla, entre la localitat i la ronda, podrà augmentar en 27'29 hectàrees i la resta d'increment, és a dir 4'85 hectàrees, es durà a terme a Crestatx. Precisament, el creixement a s'Obac, Crestatx i Son Toni fou un dels punts criticats per a l'edil Lluís Socies (PSOE), el qual assenyala que «deixareu que creixi aquest sòl rústic que després legalitzareu amb el Pla Mirall».

Aquest és el contingut bàsic de l'avanç de l'adaptació de la normativa urbanística al Pla Territorial, que ahir dematí s'aprovà durant la sessió plenària amb els vots a favor de l'equip de batlia del PP, l'abstenció d'Unió Mallorquina i els vots en contra del PSOE, els Independents i els PSM. Els membres de l'oposició criticaren de nou que darrere de la política del PP hi ha «amiguisme» i una «mala planificació».

Segons explicà el regidor d'Urbanisme de sa Pobla, Joan Palou, el polígon agroalimentari serà per a aquelles empreses de transformació i de comercialització agrària dedicades a transformar, manipular, envasar, emmagatzemar i distribuir productes agroalimentaris. Es preveu que aquest nou equipament s'ubiqui entre la rotonda de Pollença i que arribi a s'Obac.

En aquest sentit, l'oposició en criticà la ubicació, allunyada de la localitat, ja que «no serà bo per a la vida turística de sa Pobla», indicà Joan Comes (Independents). D'altra banda, el mateix edil es queixà de l'expropiació de devers 40.000 metres quadrats que el Consistori reserva per a equipaments educatius i de serveis socials, entre altres.

Per la seva banda, Joana Alomar -UM-, assenyalà que «si a l'Ajuntament l'interessàs créixer correctament, ja s'hauria implantat al municipi l'Agenda Local 21, i així sabríem què en pensa el poble».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris