algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:
16°

Una persona alertà l'112 del cotxe que originà l'incendi a Guadalajara

El PP demanarà la compareixença de «tots els ministres implicats»

Una persona alertà l'112 dissabte horabaixa, poc abans de declarar-se l'incendi que costà la vida a 11 persones el 16 de juliol passat a Guadalajara, de la presència d'un vehicle a la zona on s'inicià el foc, segons la documentació lliurada ahir per les conselleries de Medi Ambient i Administracions Públiques al Registre de les Corts de Castella-la Manxa.

Els grups parlamentaris requeriren aquesta documentació per al desenvolupament de la comissió d'investigació creada per les Corts de Castella-la Manxa, que començarà la seva feina dimecres dia 10.

Per la seva banda, el PP demanarà la compareixença al Congrés de «tots els ministres involucrats» en la gestió de les mesures contra l'incendi.

La documentació lliurada per Medi Ambient indica que dissabte s'havia rebut una telefonada en la qual s'informava que s'havia vist un vehicle pels voltants d'on s'originà l'incendi. Fins ara no s'havia tingut coneixença d'aquesta telefonada perquè s'hagueren de revisar totes les comunicacions dels tècnics dels sectors integrats en l'112 abans de comprovar altres trucades que alertaven els operadors. A més, es presentaren al Registre dos documents de la Conselleria d'Administracions Públiques en els quals s'informa de les actuacions duites a terme per Protecció Civil i pel Servei d'Atenció d'Urgències 112.

El portaveu del grup parlamentari del PP, Lucrecio Serrano, criticà ahir la documentació entregada i assegurà que només s'ha facilitat a la comissió la informació que interessava al PSOE. Segons Serrano, la comissió és una «farsa» que encobrirà «la veritat del Govern». Tant ell com la portaveu del grup popular a la Comissió, Ana Guarinos, denunciaren que alguns dels documents presentats, com les comunicacions de l'112, són una síntesi d'allò més rellevant, mentre que ells ho havien demanat tot.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris