nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
11°

Les carreteres balears suporten fins a 238 conductors per quilòmetre

Es disparen els intercanvis de carnets per permisos que s'han emès fora de la UE

Les carreteres de Balears són, amb 238 conductors per quilòmetre de via, les cinquenes de l'Estat amb una densitat més alta de persones amb permís de conduir. Així ho demostren les dades corresponents al cens de conductors tancat el 31 de desembre del 2004, facilitades per la Direcció General de Trànsit (DGT) del Govern central a Diari de Balears.

Segons aquestes xifres, que encara no han estat publicades en la memòria anual de la DGT, Balears ha assolit la xifra de 516.791 conductors.
Aquest nombre de persones amb permís per menar un automòbil contrasta amb els 2.164 quilòmetres de carreteres, incloses les autovies i autopistes, que tenien les Balears a principis de l'any passat. Això fa que el 2004 s'hagin sobrepassat els 238 conductors per quilòmetre de carretera, una proporció desconeguda abans en la història de la conducció de la nostra Comunitat Autònoma.

Precisament, aquesta alta densitat de conductors tan sols la superen quatre territoris més de l'Estat espanyol: Madrid, Catalunya, el País Valencià i Euskadi.

1 carnet per 2 habitants
Un altre aspecte que revelen les dades de la DGT és que si tenim en compte que la població de les Illes havia superat els 980.000 habitants el 31 de desembre del 2004, més de la meitat de la població de les Balears té llicència per conduir un vehicle. La proporció seria encara major si s'analitzàs només la franja d'edat que va dels 14 anys en endavant. De fet, entre aquesta població prop de dues de cada tres persones té carnet de conduir. Pel que fa al tipus de permisos, 444.694 són per menar turismes, motocicletes i vehicles pesants o especials, i 72.097 són llicències per conduir ciclomotors.

Quant als sexes, quatre de cada deu conductors són dones, una de les proporcions més altes de l'Estat. A més a més, en el cas de les llicències gairebé estan repartides iguals entre homes i dones, ja que n'hi ha 37.585 en mans d'ells i 34.512 en mans d'elles.

Finalment, les dades de la DGT apunten que bona part de l'increment del nombre de conductors a Balears durant el darrer any (que ha passat de 501.468 a 516.791) es deu que els intercanvis de carnets amb permisos de països de fora de la Unió Europea s'ha disparat.

En concret, si el 2002 hi va haver 3.047 ciutadans extracomunitaris que varen intercanviar el seu carnet de conduir amb l'espanyol, i el 2003 se'n varen registrar 5.313, l'any passat el nombre d'aquestes operacions ja es va triplicar respecte del 2002 i va arribar a suposar 9.046 intercanvis.

Segons fonts de la Direcció General de Trànsit, aquestes operacions les han fetes «sobretot marroquins i equatorians».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris