algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín:

Final feliç per als tripulants del batiscaf atrapat al fons del Pacífic

Els set mariners que viatjaven a bord en foren rescatats sans i estalvis

L'odissea submarina dels set tripulants del batiscaf militar rus AS-28 en aigües del Pacífic acabà ahir feliçment, amb una operació espectacular de rescat, quan faltaven escasses hores perquè s'esgotassin les reserves d'aire a bord.

«Minuts com aquests fan que valgui la pena viure», afirmà amb veu entretallada per l'emoció el comandant en cap de la Flota russa del Pacífic, l'almirall Víctor Fiodorov, després d'anunciar que la tripulació de l'AS-28 es trobava sana i estàlvia, i ja a la superfície.

Segons els càlculs dels especialistes de l'Armada russa, a l'AS-28 just hi quedava aire, en el millor dels casos, per a un dia escàs, menys de 24 hores.

El batiscaf, atrapat des de dijous a 190 metres de profunditat per culpa d'un embolic de cables i xarxes, emergí devora un dels vaixells de rescat a les 03.25 GMT. Va ser un aparell robòtic submarí Scorpio guiat per especialistes britànics que el va alliberar d'aquella trampa.

La tripulació de l'AS-28, integrada pel capità de navili Valeri Lepetuja, pel tinent capità Viatxeslav Milashevski, pel tinent primer Alexandr Ivanov; els contramestres Serguei Beloziorov, Anatoli Popov i Alexandr Uibin; i per Guennadi Bolonín, cap adjunt de l'oficina de disseny Lazurit, que projectà el batiscaf, en pogué sortir pel seu compte.

«Són uns valents. Hem aguantat davall l'aigua més de 76 hores. Ells mateixos regulaven la composició de l'aire perquè els duràs més», declarà l'almirall Fiodorov, que parlava en directe per al Canal 1 de la televisió russa.

D'aquesta manera, el comandant en cap de la Flota russa del Pacífic donà per acabada l'operació de salvament i mostrà el seu agraïment a tots els qui hi havien participat, inclosos els estrangers, amb una menció especial per als socorristes britànics. Aquests, proveïts d'un vehicle robòtic, foren els primers que arribaren a la zona de rescat.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris