nubes dispersas
  • Màx: 15°
  • Mín:
10°

L'Ajuntament treu a concurs la reforma de la façana de can Bauçà

El pressupost de licitació de l'obra supera els 85.000 euros

L'Ajuntament de Manacor ha tret a concurs la reforma prevista per a la façana de l'edifici municipal de can Bauçà, que en el futur podrà acollir noves dependències de la Sala.

Es preveu que el termini d'execució sigui de dos mesos i el pressupost base de licitació és per un import total de 85.366 euros. La presentació d'ofertes per a l'execució de l'obra és de 26 dies naturals i per tal motiu, a principi del mes que ve, en concret el dia 14, ja se sabrà el nom de l'empresa que s'encarregarà de rehabilitar i deixar en condicions la façana esmentada.

En aquests moments, ja s'hi han muntat les bastides corresponents. Aquesta és una mesura prèvia a la intervenció, ja que la instal·lació del bastiment es du a terme de manera separada respecte de l'adjudicació per a les tasques de reforma i rehabilitació del casal.

Una de les primeres actuacions previstes se centrarà a adequar les grans vidrieres que caracteritzen aquest edifici municipal, situat al carrer Major número 22 de Manacor. Així mateix, se substituirà el marbre existent a la mateixa cara de l'immoble.

D'entrada, convé recordar que fa uns mesos s'alertà d'una sèrie de despreniments observats a la façana de can Bauçà, que obligaren fins i tot a tallar el trànsit al carrer Major de la ciutat. Tots aquests fets han duit l'Ajuntament de Manacor a considerar prioritària la recuperació de la façana, per evitar d'aquesta manera més perills a la ciutadania.

Així mateix, s'ha de tenir present que la compra de l'edifici resultà molt polèmica. No tan sols per l'alt cost d'adquisició, devers 600.000 euros, sinó també perquè el Consistori es va veure obligat a realitzar una modificació en el planejament, a fi de legalitzar un immoble de nou plantes i que havia quedat, per tant, fora d'ordenació. Aquest conjunt de circumstàncies desfermà les crítiques d'ALM-UM, el PSM i el PSOE, que denunciaren interessos ocults en la compra, a més de queixar-se del preu desorbitat.

Ara, l'adequació de l'edifici de can Bauçà com a futura seu municipal es començarà a fer realitat.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris