algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:
16°

Una enquesta revela que la llista d'espera real de la residència és de 35 persones

Dels 80 inscrits, n'hi ha 45 que no entrarien ara mateix al centre

El departament de Serveis Socials de l'Ajuntament de Manacor ha revelat que la llista d'espera «real» per a la residència municipal és de 35 persones, i no de 80, com consta en la relació de noms existent.

Aquestes xifres han sortit a llum després que el regidor de Serveis Socials del Consistori manacorí, Rafel Nicolau, demanàs el maig passat que es fes una enquesta a totes i a cada una de les persones apuntades a la llista esmentada. La qüestió, formulada per via telefònica, era si estarien disposats a passar a ocupar ara mateix una plaça a la llar d'ancians.

Dels 80 inscrits, només 35 respongueren de manera afirmativa. La resta contestà que no, però que havia sol·licitat un lloc amb vista al futur «per si de cas» i que, de tota manera, volien continuar en la llista.

Rafel Nicolau explicà a Diari de Balears que havia demanat aquesta consulta perquè «s'hi demostra que les places que l'Ajuntament podrà habilitar amb la construcció de la nova residència bastaran per acollir la gent del municipi que hi vulgui passar».

De la mateixa manera, manifestà que amb aquestes xifres a la Sala encara li sobraran places per posar a disposició dels ancians del terme municipal.

Nous centres
Convé recordar que Manacor disposarà de dos nous equipaments d'aquest tipus, amb l'increment subsegüent del nombre de places. L'actuació més imminent és la construcció d'un centre geriàtric en un solar ubicat devora l'actual. La nova instal·lació tindrà 120 places, de les quals 72 estaran a disposició de l'Ajuntament, mentre que la resta serà per a l'empresa privada que la gestionarà.

Respecte de la segona nova residència, la Sala ja publicà les bases del concurs per aconseguir els solars. L'equip de govern ofereix fins a 300.000 euros per uns terrenys d'un mínim de 5.000 metres quadrats en sòl urbà o rústic de la zona de creixement.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris