nubes dispersas
  • Màx: 19°
  • Mín: 12°
19°

«Al final de l'autovia Inca-sa Pobla hi haurà una carretera moderna»

Gonzalo Aguiar, director de Carreteres, parla del projecte en execució

«Al final de l'autopista Inca-sa Pobla hi haurà una carretera tradicional però molt més moderna i segura que la d'ara». El director insular de Carreteres, Gonzalo Aguiar, definia així un projecte ambiciós que cobra forma i que servirà per resoldre un problema viari arrossegat durant anys.

«Al final de l'autopista hi haurà una espècie de gran rotonda elevada i els conductors podran desviar-se cap a Pollença o sa Pobla, o bé simplement continuar recte cap a Alcúdia. En tal cas la carretera passarà de quatre a dos carrils», explicà.

El director insular de Carreteres relatà que «a l'hora de redactar el Pla de Carreteres i a petició de l'Ajuntament d'Alcúdia es pensà que a partir de sa Pobla era suficient una carretera tradicional però molt més segura que la d'ara. Així, en lloc de cruïlles perilloses, canvis de rasant i revolts mal traçats, hi haurà una carretera amb vorals de metre cinquanta, una rotonda a l'alçada de la carretera vella de Pollença, revolts suaus, rasants ben definits i, en definitiva, un traçat com déu mana».

Si es compleixen les previsions del Consell de Mallorca, la reforma de la carretera d'Alcúdia, des del final de l'autopista, estarà llesta la pròxima primavera. «Dependrà de l'hivern que ens véngui, perquè és una zona molt fangosa, però vam calcular que estarà acabada el març o l'abril», digué.

Mentrestant prossegueixen a bon ritme les obres de construcció de l'autopista d'Inca a sa Pobla amb nous canvis en el traçat que inclouen desviaments d'accés a les localitats de Pollença, Campanet i sa Pobla.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris