algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín:
17°

Un total de 17 veïns denuncien la pràctica de l'aeromodelisme

Diuen que Club Voltor no té llicència d'activitat a la finca de Can Sureda

Un total de 17 veïns de les àrees anomenades Ca na Xartell i Can Sureda, al camí vell de Campanet, ha denunciat la pràctica de l'aeromodelisme que du a terme el Club Voltor en una finca de la zona sense llicència.

La setmana passada, un dels veïns afectats explicà que «hem enviat uns escrits al batle, per manifestar-li que ens oposam a l'activitat per la gran molèstia que suposa el renou de les avionetes i, sobretot, perquè vivim en una àrea declarada d'interès paisatgístic».

Aquest resident remarcà que des del Club Voltor «s'ha demanat la declaració d'interès general per poder aconseguir la llicència, però de moment no se'ls ha concedit i també ens consta que l'Ajuntament de Pollença ha dictat quatre resolucions perquè l'activitat s'aturi, però no n'han fet cas».

A més, els veïns s'han posat en mans d'advocats perquè «si els vols continuen, ens veurem obligats a recórrer als tribunals».

Per la seva banda, un dels advocats que du aquest cas explicà que «existeixen informes tècnics en contra de l'aeromodelisme en aquesta finca del camí vell de Campanet, però els socis del Club Voltor encara hi vénen per fer volar les seves avionetes».

A més, el lletrat alertà del risc de foc per l'ús d'aquesta classe d'aparells, ja que «ens trobam devora una zona boscosa, a 700 metres de la finca, una zona sobrevolada moltes vegades per aquests avionets, i hem de pensar que funcionen amb benzina i que poden provocar un incendi».

Per la seva banda, el president del Club Voltor, Josep Bibiloni, assegurà que «ara empram sobretot aparells amb sistema elèctric, mentre que els de combustible funcionen amb oli de resina o amb metanol, que no prenen com la benzina». «A més, no s'ha registrat mai cap cas d'incendi per culpa de les avionetes», sentencià.

D'altra banda, Bibiloni declarà que «si els veïns troben que han d'anar als tribunals, que facin el que trobin, però nosaltres tenim demanat l'interès general per poder aconseguir la llicència».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris