algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín:
13°

Devers 50 banyistes van a la caça de l'ànnera a la Colònia de Sant Jordi

El tradicional acte és un dels que més acceptació té en les festes d'agost del nucli

En el marc de les festes d'agost de la Colònia de Sant Jordi, ahir se celebrà la tradicional amollada d'ànneres, un acte que es du a terme des de fa dècades a la zona costanera de ses Salines i que ja és un clàssic dels ressacosos matins del primer diumenge d'agost.

Organitzada per l'Ajuntament de ses Salines, l'amollada es féu entre les roques de Can Monjo i l'illot de na Guàrdia. Uns 200 espectadors de totes les edats contemplaren la lúdica competició en què devers cinquanta banyistes intenten amb més o manco èxit caçar les ànneres que s'amollen des d'una embarcació. Qui més qui manco se n'anà a ca seva amb un premi, ja que a més de les aus també es tiraren a la mar botelles de vi, cava i melons.

Però l'atracció principal i més esperada foren les ànneres. Se n'alliberaren uns 15 exemplars de diferents edats, els quals tingueren diferent sort. Alguns foren agafats pels ràpids i infatigables nedadors tot just tocar l'aigua. Les braçades es confonen. Lluny, un estol de banyistes emprenen la persecució a pèl, alguns amb els estris d'escafandre. Hi hagué exemplars que posaren més resistència que altres i el més espavilat fou un que se n'anà volant enmig de l'ovació dels assistents.

Els caçadors aixecaven les seves peces a l'aire i traslladaven els seus premis a la vorera per reprendre la batuda. N'hi hagué que tot just arribar alliberaren l'animal i nins petits encantats de tenir una nova mascota a casa. Per una altra banda, també hi hagué casos en què l'animal arribà mort a la vorera a mans dels seus captors.

La festa es perllongà durant mitja hora, poc temps per als més petits assistents, que en demanaven més, però a la vegada suficient per als banyistes, que arribaren cansats a terra ferma.

A la Colònia de Sant Jordi ningú no és capaç de precisar des de quan s'efectua l'amollada d'ànneres i quan un ho pregunta la resposta és sempre la mateixa independentment de l'edat: «Jo ho he vist tota la vida».

L'amollada d'ànneres de la zona costanera de ses Salines es desenvolupa aliena a la polèmica que ha seguit la festa de municipis com Can Picafort. L'amollada del nucli de Santa Margalida no té res a veure amb aquesta.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris