algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 11°
11°

Els usuaris dels itineraris culturals de Palma ja doblen els de tot 2004

Devers 5.000 persones han fet ús d'aquesta oferta turística de Ciutat

A hores d'ara, els usuaris dels itineraris culturals de Palma ja doblen els de tot 2004, que van ser prop de 4.000. De manera que, entre gener i juliol d'enguany, han estat devers 5.000 les persones que han fet ús d'aquesta oferta turística, d'un alt valor desestacionalitzador.

De tots els itineraris -la ciutat i la mar, el convent de les Caputxines, el call jueu, el modernisme i la Palma monumental-, ha estat aquest darrer el més exitós de tots amb 2.063 persones durant el primer semestre de 2005. Tan sols aquesta ruta de la ciutat ha agrupat prop del 50% dels usuaris (4.392) d'aquesta oferta turística. Les xifres palesen la repercussió que tenen els itineraris culturals entre els residents i els turistes que arriben a la nostra ciutat durant els mesos de temporada baixa.

Rutes nocturnes
Dels 556 usuaris dels itineraris culturals durant el mes de juliol, una immensa majoria (443) han participat de les rutes nocturnes. Es tracta d'una oferta que es refugia en la frescor de les nits mediterrànies i que s'inicia a les nou del vespre a la plaça de la Llonja i finalitza davant Cort. Els participants recorren les històries, les llegendes i els llocs que habitaren alguns dels personatges més significatius de Ciutat -la mà del moro, el drac de na Coca, Can Amunt i Can Avall- a través de carrers i places que foren testimonis i protagonistes dels fets.

Tots els itineraris es gestionen dins el marc de col·laboració entre l'Insitut Municipal de Turisme (Imtur) i l'Inestur, dependent de la Conselleria de Turisme. A més, a través del projecte europeu CultourMed es reben fons per al desenvolupament del turisme cultural de ciutat mitjançant la identificació de tots els seus recursos, la creació d'itineraris i l'optimització de la informació. L'Imtur lidera el projecte CultourMed, des del qual es vol impulsar la candidatura de «Palma, patrimoni de la humanitat».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris