algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
15°

Els hotelers temen un setembre i un octubre amb baixa ocupació

Confien que les reserves de darrera hora canviïn les previsions actuals

Els hotelers veuen amb preocupació la previsió d'ocupació per als mesos de setembre i d'octubre ja que, com informà Pere Cañellas, de la Federació Hotelera de Mallorca -Fehm-, de moment les xifres no són «gaire bones».

Des de la Fehm, esperen que sobretot per setembre sigui molt desigual segons les zones, i lamenten que un mes que sempre havia estat bo «ara com ara ja no resulta gaire rendible». En tot cas, esperen que les reseves de darrera hora millorin la situació actual.

Cañellas valorà la temporada com «una mica millor que la del 2004». Així, sembla que les ocupacions aconseguides els mesos de maig, juny i juliol mostren un creixement de devers 3 punts per sobre de l'any passat.

Segons les dades de què disposa la Federació, per agost tindran ple fins al dia 15, mentre que a partir d'aquesta data es produirà una davallada en les reserves. Segons Cañellas, les ocupacions que es registren no són prou altes per generar casos d'overbooking, que «en tot cas serien puntuals».

Mercats emissors
El president de la patronal es mostrà reticent quant a la recuperació dels mercats emissors. Així, declarà que s'ha incrementat l'arribada de visitants alemanys, però no de manera «escandalosa». Quant als britànics, considerà que es resisteixen més i que són més sensibles a les ofertes.

En relació amb el turisme espanyol, hi percebé una tendència clara a l'alça, tot i matisar que es parteix de xifres molt inferiors respecte d'altres mercats i que les arribades es concentren en els mesos de juliol i d'agost. A més, en l'àmbit estatal, l'interès per les Illes es relaciona sobretot amb els anomenats short breaks o escapades de cap de setmana, que cada vegada són més habituals.

Dijous, es presentà la política promocional del Govern per a l'any vinent, que s'orientarà cap a la desestacionalització amb l'objectiu de captar més turistes durant les temporades mitjana i baixa. Cañellas ho trobà positiu, tenint en compte que, en termes generals, els mesos de juliol i d'agost ofereixen un bon rendiment. En qualsevol cas, comentà que mentre es treballi «sota el signe de les ofertes», no s'aconseguiran mai les rendibilitats d'anys anteriors. En aquest sentit, manifestà que fins que la demanda no es «recuperi bé», els hotelers no podran fer el mateix amb els preus.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris