muy nuboso
  • Màx: 17°
  • Mín:
17°

Son Espases i diversos planejaments urbanístics depenen del pacte PP-UM

El Consell ha d'aprovar definitivament el Pla General amb l'hospital

J.T./J.C.P.Palma.
El nou hospital de referència que el Govern i l'Ajuntament de Palma preveuen construir a Son Espases es podria veure afectat per un trencament del pacte PP-UM al Consell, una possibilitat amb la qual s'ha especulat darrerament després de les crisis obertes entre aquests dos partits a Calvià i a Andratx. Les modificacions de planejaments urbanístics en municipis importants i altres projectes de Palma també se'n podrien veure afectats.

A més de les conseqüències polítiques que tendria el trencament del Pacte PP-UM -UM quedaria en minoria al Consell i s'Institut, segurament, deixaria d'estar en mans del PP-, els efectes més importants s'haurien de cercar en aspectes urbanístics, on el Consell té competències.

El cas de l'hospital de Son Espases n'és un. L'Ajuntament de Palma ja ha modificat inicialment el Pla General per possibilitar aquesta infraestructura i ara és el Consell qui en té la darrera paraula. I en aquesta institució, el PP necessita UM per tirar endavant el projecte. Tot i això, el Govern encara podria optar per concedir-li l'interès general però, en tot cas, la seva execució es podria veure retardada.

A nivell municipal, un trencament del Pacte PP-UM al Consell podria dificultar l'aprovació de diverses modificacions i aprovacions de normes subsidiàries de poblacions importants. Aquest seria el cas d'Andratx, Felanitx o Manacor, on ja s'han iniciat aquests processos. Obres de menor envergadura a nivell local també es podrien veure afectades per un eventual escenari d'enfrontament entre les dues formacions.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris