bruma
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
13°

Fent l'agost sota el sol a la Platja de Palma

Els negocis amb llicència municipal conviuen amb els cercavides que venen articles diversos

M. FUENTES. Palma.
Agost és el mes de vacances per antonomàsia i la platja és el millor lloc per fugir de la calor que ens angoixa. La Platja de Palma s'omple de gom a gom i això ho saben les venedores de llaunes de refresc o fruita, que com cada any venen pel seu compte la mercaderia amb l'arxifamós eslògan «Fanta, Cola, Lemon, Bier».

Però no només l'oferta turística de la Platja de Palma es complementa extraoficialment amb la possibilitat de comprar un refresc sense moure's de la tovallola, sinó que també es pot canviar de pentinat i fer-se unes trunyelles d'allò més fashion gràcies a les dones d'origen africà que estan en el passeig.

Lluny de tot aquest «moviment comercial» hi ha els infants, que aprofiten les vacances per gaudir de dies de sol, jocs i aigua. Sofia Madrigal és una jove del Coll d'en Rabassa que no va gaire sovint a la Platja de Palma, però que té clar que els nins s'ho passen d'allò més bé jugant amb altres infants, fent castells... Tot i això, pensa que hi ha zones on és perillós anar-hi amb ells per la brutor que hi ha, sobretot per la quantitat de botelles.

Els que també passen l'agost al sol són els socorristes de Creu Roja, que des que va començar la temporada d'estiu han realitzat a la Platja de Palma unes 350 actuacions aproximadament, la majoria a gent que s'ha tallat amb una botella o amb un pedra i té ferides superficials. El cas més greu fou el d'un home que es va ofegar el juliol a Cala Estància.

Oferta diversa
Tanmateix la platja no és l'única opció de l'estiu. També es pot fer una volta pels comerços del passeig de primera línia, on es pot comprar roba o souvenirs; refrescar-se als balnearis o decorar-se el cos amb un tatuatge o un pírcing.

Quan el vespre arriba, els turistes alemanys es reuneixen al conegut balneari 6, on és habitual veure'ls bevent cervesa i sangria. No molt lluny del balneari es troba el mercadet de Les Meravelles, on es pot comprar des de la tradicional bijuteria, fins a quadres i instruments musicals. Enguany, la regidoria de Consum ha atorgat 48 llicències per a venda ambulant a la Platja de Palma.

Els vespres també hi ha l'opció de comprar als venedors sense llicència, que habitualment ofereixen cedés pirata, titelles i fins i tot ullerers de sol pels bars i biergartens de la Platja de Palma.

Encara que els hotelers estan contents amb la recuperació del turisme alemany, els amos dels bars no estan tan satisfets, ja que consideren que l'oferta del «tot inclòs» els genera pèrdues als seus establiments.

Aquesta modalitat no és l'única que genera pèrdues en els bars, també hi ha altres factors. Per exemple, els joves que beuen asseguts a la platja el que prèviament han adquirit en el supermercat del seu hotel o en els de primera línia de mar. Alguns treballadors ho troben normal, això. És el cas de Juana Soria, cambrera de pisos en un hotel, que pensa que els turistes només volen «beure i beure, però què hem de fer? És l'estiu».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris