algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín:

La forta immigració fa de les agències de viatge un sector econòmic estratègic

Sa Nostra i la UIB veuen en aquesta activitat un «elevat potencial de creixement futur»

103730

Les agències de viatge són, segons els experts, una activitat a l'alça per la demanda de la població immigrant.

El fort creixement de la població immigrant resident a les Illes converteix l'activitat de les agències de viatge en una de les que té major potencial de futur i en un dels sectors estratègics de l'economia balear. Així ho destaca el Centre de Recerca Econòmica (CRE), de Sa Nostra, i la Universitat de les Illes Balears (UIB) en el monogràfic sobre L'economia balear en el canvi de segle.

L'estudi, signat per Xavier Capó, Antoni Riera (director del CRE) i Jaume Rosselló, identifica els subsectors més dinàmics de l'economia balear durant el període 1997-2003 a partir d'un seguit de variables i n'analitza el potencial de creixement futur. Tot i que el turisme de sol i platja ja no serà l'element dinamitzador que fou en el passat, els autors veuen en alguns serveis relacionats amb el turisme un gran potencial de creixement.

Aquest és el cas de les agències de viatge, «que mostren un elevat potencial de creixement futur, segurament motivat per la demanda de la població immigrant resident a Balears». Però també és el cas dels serveis de lloguer d'altres mitjans de transport -embarcacions d'esbarjo- i les activitats recreatives, culturals i esportives, «amb un elevat potencial de creixement davant la puixant demanda de formes d'oci més actives».

Oferta turística
Segons els experts, la potenciació d'aquestes activitats té una gran importància perquè proveeix uns serveis que atorguen al producte turístic balear un major valor afegit i permeten satisfer una demanda més plural i molt segmentada, «pròpia de nínxols de mercat amb una major predisposició a pagar i amb una demanda menys estacional».

Els economistes responsables de l'estudi entenen que, en el futur, «el desenvolupament de noves activitats permetrà crear una oferta complementària que possibiliti oferir un producte turístic diversificat i de qualitat».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris