nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín: 10°
11°

Educació acabarà en un mes vuit nous centres i l'ampliació d'altres quatre

Ha fet falta una inversió de 25 milions per atendre l'increment d'alumnes a Balears

60706

L'IES comarcal d'Esporles, que costa 3 milions d'euros i té 12 unitats i un gimnàs, és un dels nous centres construïts.


En el termini d'un mes, la Conselleria d'Educació tindrà enllestits vuit nous centres públics docents i n'haurà ampliats quatre més. D'aquesta manera, els professors i els alumnes podran fer ús de les noves infraestructures el primer dia de classe, la tercera setmana de setembre.

En concret, i segons informaren fonts del mateix departament, l'Executiu haurà deixat a punt per al mes vinent els nous instituts d'ensenyament de secundària -IES- a Porreres, a Esporles, a Binissalem i a la Ribera, aquest darrer a Palma. Així mateix, es preveu que en el mateix termini la Conselleria hagi acabat la construcció dels nous col·legis públics -CP- per a educació infantil i primària de Cas Capiscol, Son Caliu, Santa Eulària i S'Olivera, aquests dos darrers a Eivissa.

A aquests nous equipaments, s'hi han d'afegir així mateix les ampliacions realitzades als col·legis públics de S'Auba, a Capdepera, Badies de Llucmajor; Marià Aguiló, a Palma; i Mestre Colom, a Bunyola. En total, el Govern ha destinat a aquestes obres un poc més de 25 milions d'euros, xifra que contrasta amb els 37 milions de pressupost per subvencionar les ampliacions dels centres concertats per al curs que ve.

Tanmateix, també és cert que Educació fa comptes edificar fins l'any 2011 39 col·legis i 18 instituts de secundària, prevists en el Pla d'infraestructures educatives, amb un pressupost de 210 milions d'euros.

Precisament, amb aquestes actuacions la Conselleria té intenció de respondre al creixement de la població escolar que s'ha produït en els darrers anys i que, d'acord amb l'increment de la natalitat, es mantindrà durant els pròxims.

En aquest sentit, alguns centres s'han vist obligats a superar les ràtios d'alumnes per professor fixades des d'un punt de vista legal i recomanades pels especialistes en pedagogia.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris