algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín: 11°
13°

A Balears s'hi han detectat 15 brots per intoxicacions des de principi d'any

A aquests s'hi han d'afegir els afectats per pollastres contaminats amb salmonel·la

Des de principi d'any, a les Balears s'hi han detectat quinze brots d'afectats per intoxicacions, segons ha informat aquesta setmana la Conselleria de Salut i Consum.

A aquests casos s'hi han d'afegir els provocats per la ingestió de pollastres precuinats que tenien el bacteri de la salmonel·la. Aquestes intoxicacions s'han registrat a la nostra Comunitat i en dotze més de tot l'Estat, durant la darrera setmana.

Segons fonts del departament de Salut, dels quinze casos, deu han estat dels anomenats col·lectius, és a dir, en restaurants, bars o altres establiments; i els cinc restants, familiars, això és dins la pròpia llar. Es parla de brot sempre que la intoxicació afecti més de tres persones. En un total de nou casos, el motiu ha estat la salmonel·la, en un l'aigua contaminada i, en la resta, gèrmens encara no determinats.

Des del Servei d'Epidemiologia informaren que, fins a l'esclat de l'epidèmia pels pollastres contaminats, la tendència era normal amb xifres semblants a les d'anys anteriors. D'altra banda, el doctor Ginard, del departament de digestió de Son Dureta, declarà ahir que de moment l'únic ingressat en aquest hospital públic ha estat una persona intoxicada.

En aquest sentit, explicà que a l'estiu és habitual que es produeixin més casos de gastroenteritis. La causa sol ser la salmonel·la deguda a ous o a maioneses en mal estat. En general, les situacions més greus corresponen a gent d'edat o a infants, que són els qui poden quedar ingressats si el seu estat és prou greu. El quadre mèdic sol ser descomposició i febre, però si no és gaire greu no es realitzen anàlisis per saber-ne amb exactitud la causa.

Segons manifestà Ginard, una situació com la causada pels pollastres no té perquè repertir-se.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris