algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín: 10°
15°

Cirer dobla Fageda en assistència a misses i actes religiosos de la ciutat

El PSM creu que la batlessa condiciona Cort amb les seves creences

Segons les dades recollides en la memòria de Secretaria de l'Ajuntament de Palma, la batlessa, Catalina Cirer, assistí a un total de 27 actes religiosos celebrats a la nostra ciutat els darrers sis mesos del 2003. Un cop efectuat el recompte, es pot comprovar que, entre misses i celebracions diverses, Cirer superà en devers catorze els actes presidits pel seu antecessor durant el mateix període del 2002.

I és que, si l'exbatle Joan Fageda només participà en 13 misses i actes religiosos a Palma entre juliol i desembre de l'any passat, la màxima autoritat del municipi en aquests moments ja ha aconseguit més que doblar Fageda en assistència a aquestes celebracions.

El grup municipal del PSM a Cort lamenta aquest fet que, «si bé es podria considerar anecdòtica, ha acabat condicionant el comportament de la institució». Pere Muñoz, portaveu del PSM a l'Ajuntament de Palma, creu que «la batlessa no combina de manera adequada la concepció de l'Estat i les institucions públiques com a laiques i la tradició religiosa de moltes de les nostres festes. Cirer hauria de separar les seves creences i devoció personals, que cada un de nosaltres podem tenir, del seu càrrec institucional».

Les misses de Sant Cristòfol, la Mare de Déu del Carme, Sant Jaume i Santa Catalina Thomàs el mes de juliol; la processó marítima del Molinar i la romeria de Sant Bernat per agost; la Mare de Déu de la Salut per setembre; les festivitats dels Sants Àngels Custodis del Cos Nacional de Policia i de la Mare de Déu del Pilar per a la Guàrdia Civil l'octubre; la missa i la benedicció del local parroquial de Sant Pere Claver de Portopí per novembre; o els actes de la Immaculada Concepció, patrona de la Infanteria; o de Nostra Senyora de Loreto, patrona de l'Exèrcit de l'Aire, el mes de desembre.

Aquests són alguns dels oficis religiosos als quals assistí Cirer durant el segon semestre del 2003. Segons el portaveu nacionalista a Cort, «la primera edil hauria de ser més al carrer, a prop dels problemes i les necessitats de la gent. Ens sembla excessiu que en la memòria de Secretaria hi surti una mitjana setmanal d'una missa i celebració de caire religiós». Muñoz insisteix a assenyalar que aquest comportament condiciona fortament la institució.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris