nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín: 13°
13°

El correbou torna al programa de festes patronals amb el permís del Govern

Prop de dues mil persones vibraren amb la festa, celebrada de nou després de sis anys

66396

Els mossos foren valentes i corregueren davant els bous.

ELENA BALLESTERO.Alaró.
Prop de 2.000 persones assistiren ahir al correbou d'Alaró, que torna a ser present en el programa de les festes després de sis anys, gràcies a un permís de la Conselleria d'Interior del Govern balear. L'acte, celebrat divendres, començà passades les cinc del capvespre.

El batle d'Alaró, Miquel Deyà -PSOE-, que gaudí de l'espectacle des d'un lloc privilegiat a la graderia portàtil muntada a l'entrada del poble, declarava ahir que divendres al migdia havia firmat in extremis quatre papers en virtut dels quals aquesta correguda recuperava la legalitat, després de sis anys de negatives del Govern balear a autoritzar-la.

Vestits com els mossos dels santfermins, amb camisetes blanques que duien el lema «Correbou 2005, recuperem la tradició» i amb un mocador vermell al coll, els joves i les joves de la localitat mostraren el seu coratge des de l'inici de la festa.

A les sis i mitja del capvespre, un vedell, acompanyat de tres vedelles i dos cabestres, començaven el recorregut de 200 metres fins a la plaça. Una vegada allà, el panorama no agradà als animals que, abans que ningú pogués tancar la porta, es giraren i abandonaren el recinte per on hi havien entrat. Va ser necessària la intervenció dels més experts perquè els caps de bestiar tornassin a la plaça.

Convé remarcar que, tot d'una que quatre persones provaren d'agafar un dels animals per la coa i de copejar-lo, la gent els esbroncà, mentre s'avisava per megafonia que no es permetien agressions de cap classe.

D'aquesta manera, les 2.000 persones reunides ahir amb motiu de la recuperació d'aquesta correguda, no podien amagar la seva satisfacció. L'espectacle va ser dirigit pel torero Josep Barceló, Campanilla.

Feia més de sis anys que no s'havia tornat a celebrar aquest acte, organitzat per la Comissió d'Amics del Bou, ja que des de 1999 el Govern s'havia negat a autoritzar-lo. Divendres, un informe municipal encarregat pel batle, en el qual es garanteix que la cursa té un segle d'antiguitat i, per tant, compleix allò establert en la Llei de protecció d'animals, convencé finalment la Conselleria d'Interior.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris