algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín:

El recinte de l'estació tindrà dos passos subterranis per a vianants

Es preveu que s'obrin abans que el túnel del soterrament del pas

Les obres als voltants de l'estació de ferrocarril d'Inca, que els Serveis Ferroviaris de Mallorca -SFM- desenvolupen de manera paral·lela al soterrament del pas a nivell de Crist Rei i de l'aparcament subterrani de la plaça d'Antoni Mateu, s'han accelerat aquests mesos d'estiu i ja s'hi poden percebre algunes de les principals novetats inherents al projecte.

Després de l'obertura de l'avinguda del Ferrocarril cap a la del General Luque, ara ja es pot comprovar que s'han habilitat els dos passos per a vianants per davall les vies que tindrà la nova estació de tren.

El primer d'aquests dos passos és devora el pont de l'avinguda del General Luque, que quedarà integrat a la zona verda prevista, mentre que el segon pas unirà les andanes, tot permetent que el trànsit ferroviari no s'hagi d'interrompre mentre els passatgers travessen, com passava fins ara.

Aquests accessos subterranis possibilitaran als vianants evitar la línia fèrria a la zona de l'estació. A més a més, s'hi afegiran el túnel amb què se soterrarà el pas a nivell de Crist Rei per a vehicles i vianants i el pas directe que es construirà des del pàrquing subterrani de la plaça d'Antoni Mateu fins a l'estació. D'aquesta manera, els usuaris no hauran de sortir a la superfície.

El fet que totes les actuacions es duguin a terme alhora ha provocat, de manera especial durant les primeres setmanes, greus problemes de trànsit i dificultats a l'hora de travessar per a la gent que va a peu. És per aquest motiu, que es preveu inaugurar aquests dos accessos subterranis per a vianants abans de la finalització de les tasques, prevista per al primer trimestre del 2006.

En qualsevol cas, l'obertura del nou pas a nivell provisional mentre duren les obres ha alleujat un poc els problemes de trànsit de les primeres setmanes, sobretot a la barriada de Crist Rei. Aquest pas a nivell es retirarà una vegada acabades les feines de soterrament, ja que les actuacions s'encaminen efectivament a garantir la màxima seguretat viària possible, suprimint-ne un element que sempre resulta més perillós que els passos soterrats.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris