nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
12°

El Govern limita el trànsit de gent i vehicles per dins els boscs balears

No es podrà circular fora dels camins a zones d'alt risc d'incendis, platges incloses

104396

Els bombers donaren ahir per controlat l'incendi que ha cremat a Eivissa unes 30 hectàrees.

Les noves mesures antiincendis, que el Govern començarà a aplicar la setmana vinent, generalitzen la prohibició de fer foc -només es permet amb condicions a les àrees urbanes- i suposen importants limitacions a la lliure circulació de persones i vehicles pel bosc. La Conselleria de Medi Ambient ha hagut d'adaptar a la realitat balear la restrictiva normativa feta per Madrid arran de l'incendi de Guadalajara.

Amb la nova normativa autonòmica queda prohibit el trànsit de persones fora dels camins, vials i senderes públiques a les zones d'alt risc d'incendis, que són un 34% de la superfície de l'arxipièlag (al mapa adjunt apareixen les de Mallorca). Així, es podrà accedir a platges per camins, una opció que quedava restringida per Madrid. Les persones lligades a activitats agrícoles, ramaderes, cinegètiques -caça, cerca de bolets...- i aprofitaments forestals, podran anar «camp a través».

També es prohibeix la circulació de vehicles per les pistes forestals, sempre que no estiguin lligats a activitats autoritzades -agrícoles, ramaderes...- o a la lluita contra incendis. Al bosc també es prohibeix fumar. L'ús de maquinària que generi deflagració, guspires o descàrregues elèctriques, queda prohibit en els monts i àrees rurals situades a 400 metres. A diferència del que fixava Madrid, es permeten les màquines en obres autoritzades i els tractors per a arada i sembra. Però hauran d'extremar la precaució, només podran repostar en zones segures i hauran de dur extintors.

Finalment, queda prohibit fer foc «a tot tipus d'espais oberts situats a terrenys forestals, terrenys agrícoles, platges, arenals, penyals, vials, aparcaments, i a aquelles zones urbanes que presentin vegetació silvestre». L'incompliment suposarà sancions lleus, que van dels 100 als 500 euros. Però si comporten incendis passarien a ser greus i tendrien major quantia. Els serveis de vigilància no augmenten.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris