nubes dispersas
  • Màx: 14°
  • Mín: 10°
11°

A Mallorca s'ha passat de 400 a 150 videoclubs en només una dècada

Els empresaris estudien fer una vaga per protestar contra el pirateig

En els darrers 10 anys, el nombre de videoclubs a Mallorca ha passat de ser de 400 a només uns 150 establiments.

El president de l'Associació de Videoclubs de Mallorca, Juan Antonio Tormo, creu que la pirateria ha estat la causa principal d'aquesta important davallada i per això informà que s'està preparant una tancada patronal a nivell estatal de videoclubs i cinemes per al mes de setembre, acompanyada d'una concentració a Madrid.

Tormo creu que aquesta és l'única mesura que tenen per cridar l'atenció sobre una situació que comença a resultar «caòtica». En aquest sentit, creu que baixar-se pel·lícules i música d'internet, com també comprar-ne als venedors ambulants s'ha convertit en un fet «quotidià, cosa que abans es veia com a delicte, ha deixat de semblar-ho i passa a ser normal», afirmà.

El president de l'associació pensa que, malgrat que el cinema no està en crisi, sí que ho està el model. I que sense els guanys a les taquilles i als videoclubs, les produccions més modestes com les espanyoles poden resultar-ne molt perjudicades.

L'associació de comerciants de videoclubs a Mallorca està plantejant una sèrie de mesures a nivell local per plantar cara a la situació. Tormo explicà que durant el mes de juliol van mantenir una reunió amb el conseller de Comerç, Josep Joan Cardona. Aquest entengué les reivindicacions del sector i va assegurar la seva predisposició a muntar una mesa, amb representants d'ajuntaments i agents de consum, per afrontar la problemàtica. Es reprendran les converses a partir de setembre, però ja s'avançaren una sèrie d'accions en què l'associació espera rebre el suport de l'Executiu balear.

Es vol pendre part en dos àmbits. En primer lloc, el control policíac de la venda ambulant. Tormo demana per això el suport de l'Administració, ja que «nosaltres no podem exercir aquesta funció». Per altra banda, una campanya de conscienciació enfocada directament als pares, on es destaqui la il·legalitat del pirateig, ja que en molts casos són els joves els qui més ho fan. A més se sol·licitarà també la col·laboració de les associacions de restauració, perquè és en els bars i restaurants on es ven gran part d'aquests productes. En tot cas, Tormo destacà que «no estem parlant de prohibició o càstig a la població, sinó de conscienciació».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris