bruma
  • Màx: 18°
  • Mín: 10°
10°

Un recurs força Rodríguez a tornar a nomenar el 'seu' cap de seguretat

El conseller no publicà en el BOE la convocatòria d'aquesta plaça

El conseller d'Interior, José María Rodríguez, haurà de tornar a nomenar el cap del servei de seguretat de la seva Conselleria dos mesos després que hagués adjudicat aquest lloc de feina. Un recurs de reposició presentat per un ciutadà, i acceptat pel mateix Rodríguez, l'obliga a esmenar un 'descuit' -que no es publicàs en el Butlletí Oficial de l'Estat (BOE) la convocatòria per al proveïment d'aquesta plaça.

Tot i que és un càrrec de lliure designació, el Govern havia d'haver publicat en el BOIB i en el BOE tant la convocatòria d'aquesta plaça com la posterior resolució d'adjudicació. En no publicar-ho en el BOE, un veí de Calvià, Antonio Vera, presentà un recurs de reposició demanant que la convocatòria es publicàs en el BOE per poder participar en el procés de proveïment d'aquest lloc de treball.

Ara, Rodríguez es veu obligat a acceptar el recurs de reposició -si no ho hagués fet, el cas hauria pogut arribar al jutjat Contenciós Administratiu- i a deixar sense efecte l'adjudicació d'aquest lloc de treball a Francisco Bosch, que el propi conseller d'Interior havia aprovat a través d'una resolució el passat 11 de maig.

A partir d'ara, la Conselleria d'Interior torna a iniciar el procés des del moment en què s'havia de publicar en el BOE la convocatòria i, una vegada acabat el termini de presentació d'al·legacions, podrà continuar els tràmits per poder adjudicar aquest lloc de treball.

Aquest no és el primer 'error' que comet la Conselleria d'Interior a l'hora de publicar acords en els butlletins oficials. Un dels diputats que més de prop controla la tasca d'Interior, el socialista Antoni Diéguez, ha denunciat públicament que una gran part dels anuncis que fa aquesta Conselleria en el BOIB són per esmenar errors anteriors.

Un exemple d'aquesta situació es trobaria en la publicació de la Llei de coordinació de policies locals, que el BOIB oferí en un redactat diferent a l'aprovat pel Parlament precisament en un dels punts que havia aixecat més polèmica, l'armament dels policies. Tot i que la llei havia estat redactada pel departament que dirigeix José María Rodríguez, l'error que finalment fou esmenat s'hauria d'atribuir probablement al Parlament balear.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris