algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:
16°

Els emmalaltits per menjar pollastre amb salmonel·la a Balears ja són 99

Quatre encara estaven ahir ingressats en hospitals i clíniques

LL.L./E.P. Palma/Toledo.
Un total de 99 persones de les Balears han resultat ja afectades de gastroenteritis per consumir pollastres contaminats amb salmonel·la.

Segons les dades facilitades per la Direcció General de Salut Pública de la Conselleria de Salut i Consum, desset persones han estat ingressades i ahir, 5 d'agost, en quedaven encara hospitalitzades 4. Tanmateix, segons les fonts, els malalts ingressats «evolucionen de forma favorable».

No obstant això, la Conselleria de Salut i Consum va puntualitzar que «dels quatre afectats hospitalitzats, un era el mateix que ja estava els darrers dies i les altres tres persones estan ingressades en una clínica privada des del passat dia 1 d'agost, malgrat que no varen notificar els casos a la Direcció General de Salut Pública fins a l'horabaixa d'ahir (dijous pel lector)».

Segons assenyala la Conselleria de Salut i Consum, «els casos que s'han registrat a les Illes són conseqüència de l'adquisició dels pollastres contaminats abans que la mateixa empresa productora i l'Agència de Seguretat Alimentària decidissin la retirada del mercat dels productes, davant les possibles evidències que tinguessin salmonel·la».

De qualsevol manera, la Direcció General de Salut Pública recomana als ciutadans que hagin pogut adquirir els pollastres d'aquestes marques amb anterioritat a la seva retirada (ja que tenen una caducitat d'uns 30 dies) que no els consumeixin, «amb independència del seu lot de fabricació i data de consum».

Igualment, a nivell general, el mateix departament governamental, que dirigeix el doctor Antoni Pallicer, «no s'han d'oblidar les precaucions per evitar la incidència de la salmonel·losi, com ara no rompre la cadena del fred i cuinar suficientment els aliments, ja que la salmonel·la desapareix amb la cocció».

Tots els afectats havien consumit pollastres de la marca Pimpollo i Pollo Asado Sada elaborats per l'empresa Sada de Castella-la Manxa i presumptament contaminats amb salmonel·la.

D'altra banda, el gerent de la planta de l'empresa SADA a Lominchar (Toledo), Miguel Pardo, va avançar despús d'ahir, durant una reunió amb els sindicats, que substituirà les instal·lacions i els conductes de la fàbrica abans de reprendre la seva producció per evitar nous casos de salmonel·losi, i tot i que Sanitat aixequi el tancament de les sales afectades.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris