nubes dispersas
  • Màx: 15°
  • Mín:
10°

Caritas, Creu Roja, Intermón i Vicenç Ferrer són les ONG que més doblers reben del Govern

Cooperació vol ajudar més Àfrica en detriment d'Amèrica, que és el primer continent receptor

Caritas, la Creu Roja, Intermón i la Fundació Vicenç Ferrer varen ser les ONG que més ajudes per a la cooperació amb els països del sud varen rebre del Govern durant el 2004. Així ho va assenyalar ahir la directora general de Cooperació, Magdalena Contestí, durant la presentació de la Memòria de Cooperació corresponent al passat exercici.

En total, a part de les ajudes d'emergències vehiculades a través d'aquestes entitats, el Govern va comprometre el 2004 una donació de 2,64 milions d'euros per a Caritas, una altra de 2,237 milions d'euros per a la Fundació Vicenç Ferrer, una de 789.466 euros per a la Creu Roja, i, finalment, una altra de 491.397 per a la Fundació Intermón Oxfam. En total, aquestes ajudes sumen 6,16 milions d'euros. No obstant això, si bé tota la quantitat va ser compromesa el 2004, part de les ajudes es rebran durant el present exercici.

En aquests 6,16 milions d'euros s'han d'afegir mig milió d'euros més, que es varen repartir entre la resta d'ONG per al desenvolupament que varen cooperar amb el Govern, fonamentalment amb la seu social a Balears (al contrari que les quatre anteriors), els ajuts a les Comunitats Balears a l'exterior perquè desenvolupin projectes (276.423 euros), els doblers destinats a la formació de cooperants i els dedicats a cobrir les necessitats sorgides arran de les emergències. A més, la UIB i els fons de cooperació de les quatre illes reberen prop de 2 milions d'euros. D'una altra banda, el Govern va donar suport directe a projectes desenvolupats a Palestina i l'Àfrica.

Segons va explicar la directora general de Cooperació, la major part de les ajudes vehiculades a través de les entitats es varen repartir entre Amèrica del Sud (2,68 milions) i Amèrica Central i Carib (1,182 milions).

Per la seva part, la consellera de Presidència, Rosa Puig, va recordar que «hem estat la primera Comunitat Autònoma que per llei ha fixat que és obligatori donar el 0'7% del pressupost».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris