muy nuboso
  • Màx: 18°
  • Mín: 10°
10°

El PSM veu «ineficàcia» i manca de sensibilitat cultural al cas Rusiñol

Els nacionalistes critiquen que Cort no sàpiga on col·locarà l'escultura

El grup municipal del PSM a Cort veu «ineficàcia i manca de sensibilitat cultural» en el cas Rusiñol, ja que a hores d'ara l'Ajuntament no sap on col·locarà l'escultura i el conjunt monumental retirat del carrer Marquès de la Sènia.

Des que començaren les obres de l'aparcament subterrani en aquesta important via de Son Armadans, l'àrea de Trànsit i Transports decidí retirar el monument dedicat a Rusiñol i traslladar-lo als magatzems municipals de Son Rullan. Tot i que encara no s'hagi iniciat la urbanització de la superfície de l'aparcament esmentat, el projecte d'embelliment de Marquès de la Sènia que Cort presentà no preveu la recuperació d'aquesta obra emblemàtica.

El portaveu del PSM, Pere Muñoz, lamentà que l'Ajuntament no hagi sabut gestionar de manera adequada el patrimoni artístic situat en diferents indrets de la ciutat. Aquest fet «pot generar una reacció contrària a la que pot tenir en origen la ubicació d'escultures i altres classes d'obres d'art al carrer, com és la degradació de l'objecte i la manca de valoració», manifestà ahir el mateix regidor.

Segons ell, «avui tenim un cas més d'ineficàcia i manca de sensibilitat cultural. A causa de les obres a la zona de Marquès de la Sènia, s'ha retirat l'escultura de Santiago Rusiñol i l'equip de govern de Catalina Cirer encara no sap si s'ubicarà al mateix espai o en un altre lloc de la ciutat. El senyor Gijón presentà com quedarà la superfície de l'aparcament. Sabem quants d'arbres i de bancs hi haurà i, en canvi, no sabem què passarà amb l'escultura».

Per tant, des del grup municipal del PSM reclamaren ahir que es prengui una iniciativa seriosa en aquest sentit i s'elabori una planificació adequada d'art públic i un manteniment del parc escultòric existent a Palma. La proposta es durà al ple.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris