nubes dispersas
  • Màx: 14°
  • Mín:
11°

L'Aquarium no té resolt encara el sistema d'extracció d'aigua marina

Els tècnics treballen per corregir les recomanacions de Medi Ambient

L'aquàrium de ses Fontanelles no ha resolt encara el sistema que emprarà per a la captació d'aigua de la mar, imprescindible en una instal·lació d'aquestes característiques. Mentrestant, continuen les obres generals amb la idea d'obrir al públic l'estiu que ve.

Descartada la idea de extreure-la de manera directa o a través de pous a 50 metres de fondària, els tècnics de l'empresa matriu de Palma Aquarium, la israeliana Coral World, treballen en una nova proposta -la tercera que es redacta en un any- que s'adeqüi millor a les exigències de la Comissió Balear de Medi Ambient.

Si bé s'havien previst dues canonades, una per a la captació i l'altra per a l'abocament, aquesta opció es modificà tot d'una que els tècnics detectaren una variabilitat excessiva de la qualitat de l'aigua salada. Aquest problema sobrevingut suposava incrementar els processos de depuració abans d'omplir els aquaris. Després es considerà una modificació del projecte, introduint el sistema de captació amb bombes dins la parcel·la a 50 metres de profunditat.

Però la Comissió Balear de Medi Ambient informà desfavorablement de la proposta esmentada, atès que «s'ha de valorar de manera més detallada aquest descens de la capa freàtica sobre l'hàbitat, de manera que s'ha de conèixer millor el relleu de la zona en detall i així determinar la reducció de l'hàbitat». Els dubtes que genera aquest mètode en relació amb l'entorn de l'àrea natural de ses Fontanelles, mantenen aturada aquesta part del projecte.

Els seus efectes sobre la sostenibilitat de l'entorn han estat un dels entrebancs principals que ha hagut d'afrontar Palma Aquarium, sobretot amb motiu de les colònies veïnes de Limonium barceloi. Aquest projecte de Coral World International, especialista en el desenvolupament i en la gestió d'aquaris, suposa una inversió global de devers 32 milions d'euros i la generació de 200 llocs de feina.

Les obres tenen lloc en un solar urbanitzable de la Platja de Palma i es troben en una fase molt avançada. La instal·lació ocuparà una superfície de 55.000 m2 i disposarà d'un aquari immens, amb capacitat per a cinc milions de litres d'aigua.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris