nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín:
15°

L'Ajuntament ha donat llicències per a 1.876 nous habitatges des del 2002

L'augment de població, les bones comunicacions i la demanda en disparen les xifres

91030

La capital del Raiguer s'ha convertit en un punt d'atracció per als promotors immobiliaris.

L'important augment de població experimentat pel municipi d'Inca, la seva situació estratègica en les comunicacions de l'Illa i la gran demanda de cases han convertit la capital del Raiguer en un lloc d'atracció per a noves promocions immobiliàries.

Aquesta situació s'ha traduït en el fet que l'Ajuntament hagi concedit llicències per a un total de 1.876 nous habitatges entre gener del 2002 i juny d'enguany. En aquest període, el nombre de permisos ha crescut de manera espectacular. Si bé l'any 2002 se'n concediren 323, el 2003 i el 2004 la xifra ja arribà a 588 i a 567, de manera respectiva. Quant al 2005, de gener a juny, els habitatges que es podran construir amb les llicències atorgades són ja 398.

«La resposta òbvia és que hi ha expectatives de creixement», manifestà ahir el tinent de batle d'Urbanisme, Bartomeu Seguí. «Inca creix en activitat industrial, comercial i de serveis, de cada vegada està més ben comunicada i aviat disposarà d'un hospital comarcal», explicà el mateix edil. A més, afegí que «els promotors veuen que el Pla Territorial de Mallorca preveu un creixement important per a la nostra ciutat, mentre que els compradors són gent del municipi que ha començat a tornar, o d'altres llocs, que veuen a Inca bones possibilitats d'inversió, perquè aquí els preus són encara més baixos que a Palma i venir d'allà amb cotxe suposa just un quart d'hora de camí».

D'altra banda, la construcció de noves cases comporta una activació comercial en el municipi. Així, es reflecteix que des del 2002 la Sala també ha concedit llicències per a un total de 146 locals comercials, mentre que els permisos per a garatges són ja 168.

Per al Consistori, l'augment de noves promocions immobiliàries ha suposat una entrada important d'ingressos, ja que del 2002 al 2004 la quantitat total recaptada en aquest àmbit sobrepassà els 5'6 milions d'euros. L'any passat, se superà d'un 73% la quantitat prevista de tot d'una en els pressuposts per aquest concepte.

El responsable d'Urbanisme assenyalà ahir que «sempre feim previsions a la baixa per no condicionar els comptes. Calcul que aquest creixement espectacular durarà entre 7 o 8 anys més, però Inca té una economia consolidada, gràcies a la qual no depèn dels ingressos urbanístics».

En opinió de Seguí, l'increment de la construcció, tot i les grans xifres assenyalades, es produeix de manera raonable en aquest municipi del Raiguer. «La revisió del Pla General d'Ordenació Urbanística hi preveu zones de creixement adequades, i esperam que la demanda es tradueixi també en demanda de rehabilitació», conclogué.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris