nubes dispersas
  • Màx: 19°
  • Mín: 12°
19°

L'Ajuntament vol que Cala Tuent sigui constituït nucli de població

L'objectiu és que els habitatges tenguin servei d'electricitat i aigua

L'Ajuntament d'Escorca demana al Consell Insular de Mallorca que els habitatges de Cala Tuent es puguin constituir com a nucli de població per tal que puguin obtenir els serveis bàsics d'electricitat i aigua. Aquesta modificació de la normativa urbanística del municipi no implicarà, segons el batle Antonio Gómez (PP), que es pugui obtenir llicència per construir nous habitatges a l'espai protegit de Tuent.

L'Ajuntament ha realitzat aquesta petició al Consell de Mallorca una vegada el Pla Territorial desclassificà els dos polígons de Cala Tuent i com a conseqüència la promotora no ha pogut acabar les obres dels serveis bàsics. En aquest sentit, el batle Gómez comentà ahir que «la manca de rapidesa per acabar de desenvolupar la urbanització fou crucial perquè es desclassificàs i ara resulta que els veïns de la zona no tenen els serveis bàsics necessaris».

«La principal problemàtica de les famílies residents a Cala Tuent és la falta de servei elèctric, mentre que amb el tema de l'aigua més o menys van tirant com poden», indicà.

Perquè els habitatges de Cala Tuent es puguin constituir com a nucli de població serà necessari que el Consell de Mallorca aprovi una modificació puntual de les Normes Subsidiàries. Abans que el Consell desclassificàs Tuent la zona tenia dos polígons aprovats. Unes quantes famílies resideixen a Cala Tuent tot l'any, mentre que una majoria tenen segones residències.

A més d'aquesta petició, l'Ajuntament d'Escorca ha lliurat al Consell tota la documentació referent a l'adequació de la normativa urbanística al Pla Territorial i la reparació de les deficiències del catàleg de protecció d'Escorca. D'altra banda, també s'ha remès al Consell tota la documentació referent al Pla especial de Lluc.

El batle vol que el Consell Insular de Mallorca aprovi una modificació de la normativa per tal que les façanes de les cases siguin de pedra perquè s adeqüin a l'entorn del municipi.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris