algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín: 13°
14°

Les associacions de s'Horta tendran la seu social al centre multifuncional de can Vela

Ahir es posà la primera pedra del futur edifici que donarà resposta a les reivindicacions veïnals

Ahir es posà la primera pedra del futur edifici multifuncional de s'Horta. L'edifici fou adquirit pel Govern balear i ara serà reformat i ampliat amb un cost de 514.022 euros, pagats íntegrament per la Conselleria de Presidència.

A l'acte hi assistiren la consellera de Presidència, Rosa Puig; la batlessa de Felanitx, Catalina Soler; la batlessa de s'Horta, Maria Antònia Binimelis; el president de s'Institut, Antoni Serra, i regidors de l'Ajuntament felanitxer.

Segons Maria Antònia Binimelis, «aquest centre era una reivindicació del poble, ja que fins ara s'havien de conformar amb la utilització del saló parroquial o l'antic bar de Can Sabater», tant per realitzar les activitats com per dur a terme les diverses exposicions.

Ara la casa de can Vela, «l'única casa que s'ha posat en venda al poble en molts anys» segons Catalina Soler, «gràcies als doblers venguts de fora, del Govern, farà que d'aquí al desembre no coneguem s'Horta». El poble ha vist com darrerament s'hi han fet, o s'hi faran moltes inversions. Can Vela es convertirà en l'autèntica seu social del municipi i el lloc de trobada de totes les associacions de la vila, caçadors, AMPA, etc., i també es pretén que serveixi per a la realització d'activitats o exposicions.

Rosa Puig anuncià que espera poder inaugurar el centre abans del maig i va dir que «s'Horta tendrà aquest centre gràcies a l'empenta de l'Ajuntament i l'ajudarà en les seves aspiracions, si és que les té, d'independitzar-se de Felanitx».

Els arquitectes són Cristian Pons, Toni Castell, Bàrbara Balançó i Antoni Barceló, que volen respectar al màxim el caràcter de l'edifici. El que faran, segons Barceló, serà mantenir la façana i alguns elements arquitectònics, com la portassa de volta de canó, i ampliar l'alçada, sempre seguint els criteris de l'arquitectura local. Barceló assenyalà que «serà un edifici funcional i representatiu del poble».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris