nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín:
15°

Devers 'dues de cada tres' targetes ciutadanes emeses no es fan servir

L'EMT presentà ahir el nou model que es farà servir a partir de 2006

Devers dues de cada tres targetes ciutadanes emeses per Cort no es fan servir. Tot i que actualment es calcula que hi ha unes 300.000 targetes en circulació, només 80.000 tenen un ús regular i majoritàriament (98%) en el transport públic.

El regidor de Trànsit i Transports, Àlvaro Gijón, informà ahir de l'adjudació de la nova targeta ciutadana 'sense contacte', contràriament a la que es fa servir actualment. El nou model es començarà a implantar a partir de maig de 2006 a les diferents línies de l'EMT. Per aquest motiu, s'instal·laran uns nous aparells -veure fotografia- que poden llegir la targeta a una distància màxima de 10 centímetres, sense necessitat d'haver d'introduir-la enlloc.

De les quatre empreses que es presentaren al concurs públic, Indra ha estat la que per la seva solvència tècnica -és la que ha preparat el sistema de tiquetatge dels metros de París, Bilbao, Madrid i Shangai, entre altres- s'ha ajustat millor a les condicions exigides per l'Ajuntament de Palma.

«No cal introduir-la, basta fregar-la». Àlvaro Gijón explicà que la nova targeta ciutadana 'sense contacte' permet un ús més ràpid i còmode per part dels ciutadans, la reducció dels costs d'explotació com de la mateixa targeta, a més de la disminució del rebuig del sistema de venda i validació.

En conjunt, la seva implantació ha de permetre millorar la velocitat comercial i, per tant, agilitar les freqüències dels autobusos fins a 5 minuts cada any. El responsable municipal assenyalà també que el nou sistema permetrà un increment de la seguretat, atès que impedeix el frau, a més d'una millora del servei i de la imatge de l'EMT.

Gijón comentà que Indra disposa ara de 15 mesos per desenvolupar el producte conjuntament amb l'EMT. Fins a final d'any, ambdues parts treballaran en la fabricació dels components i en el disseny informàtic. Però no serà fins al mes de març que es comencin a fer proves pilot amb la nova targeta, que no es distribuirà fins maig. El novembre ja ha d'estar tot operatiu.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris