algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 10°
10°

Un grup de gent impedeix que el Consell inspeccioni la finca del batle

Els tècnics anaren a comprovar si la casa és utilitzada per Vidal com a habitatge

98056

La casa que té el batle de ses Salines a la seva finca i que el Consell inspeccionarà.

Els tècnics del Consell de Mallorca que acudiren abans d'ahir a inspeccionar la casa i les quadres del batle de ses Salines, Sebastià Vidal, no pogueren accedir a la finca i foren «convidats» a anar-se'n per part d'un grup de persones, segons ens digueren fonts de tota credibilitat. L'objectiu de la inspecció era determinar si la casa és emprada pel batle com a habitatge arran del recurs d'alçada presentat per PSM, PSOE i EU-EV a l'interès general que legalitza les quadres i la casa concedit pel Consell de Mallorca.

La institució insular havia mantingut fins ara que l'interès general que legalitzava les edificacions com a seu de l'Agrupació de Cavallistes estava donat correctament en base a 4 informes favorables d'altres tantes conselleries del Govern balear.

Segons l'interès general, la construcció no pot ser utilitzada com a habitatge, i a l'edifici sols pot haver un petit habitacle per a un guarda. Però «hem de comprovar les informacions que han aparegut sobre el fet que la casa és utilitzada com a habitatge pel batle de ses Salines», declarà ahir el conseller insular d'Urbanisme, Bartomeu Vicens.

Vicens explicà que els tècnics no pogueren accedir a la finca quan van anar a fer la inspecció, però en qualsevol cas ja feren fotografies amb detall de les edificacions. «A pesar d'aquest impediment, sol·licitarem expressament que ens facilitin l'accés per du a terme la inspecció que determinarà, entre altres coses, la distribució dels espais, les instal·lacions existents (aire condicionat, electricitat, electrodomèstics, etc.) i el volum de les construccions». «Recopilarem qualsevol dada objectiva per arribar al fons d'aquest expedient i es tendrà en compte», assenyalà Vicens.

En cas que la inspecció del Consell reveli alguna irregularitat, com ara que el batle resideix o ha residit recentment en l'habitatge, el Consell de Mallorca podria retirar-li l'interès general. En aquest cas, el procediment habitual seria obrir-li un expedient d'infracció urbanística.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris