nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín:

Esperit jove per recuperar el Camp Vell

Gent de tot l'Estat participa a través d'un camp de treball en la rehabilitació d'aquest edifici


Uns 16 joves procedents de diversos indrets de l'Estat treballen aquests dies en la recuperació i la rehabilitació de l'espai conegut com es Camp Vell de Sant Llorenç, un edifici adquirit per l'Ajuntament fa una sèrie d'anys i que es trobava en mal estat. Gràcies als camps de treballs duits a terme pel centre d'estudis de l'esplai, juntament amb la Sala, a poc a poc es va recuperant per al poble aquest indret.

En el 2002 i 2003 es va començar amb el condicionament de la primera planta que ara és utilitzada per les entitats ciutadanes. Com a continuació enguany es finalitzaran les tasques de reconstrucció i restauració de la planta baixa per dotar tot l'edifici d'una infraestructura útil per a la comunitat local. Però, a més, l'objectiu és que aquests joves d'entre 20 i 30 anys tinguin una participació activa en les festes del poble que s'inicien aquest cap de setmana. Així col·laboraran en la organització del sopar a la fresca, la cursa nocturna o la fira.

«Ens encanta participar en els camps de treball perquè això no és feina sinó que és una manera molt agradable per aprendre a conviure amb altre gent i fer amics», comentaren els participants, mentre arreglaven les parets, llevaven l'òxid de les finestres, netejaven el matoll o reparaven el trespol de la casa. Una de les altres feines que faran és la creació d'un hort ecològic educatiu al Camp Vell i el condicionament de l'àrea de fruiters més pròxims a la casa.

Són tres els monitors que estan al capdavant del grup de treball: Antoni Pozo, Ferran Pizà i Joana Jiménez. La jornada està ben distribuïda. S'han creat grups per repartir-se les tasques. Al matí, mentre uns treballen al Camp Vell, altres preparen el dinar. A l'horabaixa es fan diverses activitats: excursions per conèixer l'illa, tallers de diferents activitats o sopars interculturals. El camp finalitza el proper dia 15 d'agost.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris