algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
15°

Balears viurà la tercera onada de calor de l'estiu la setmana vinent

Les illes tornaran a registrar el pròxim dijous temperatures de 37 graus

Balears tornarà a viure una nova onada de calor, la tercera d'aquest estiu, la setmana que ve, segons va informar ahir María José Guerrero, des del Centre Territorial de l'Institut estatal de Meteorologia (INM) a la nostra Comunitat Autònoma.

Guerrero va explicar que les temperatures arribaran dijous a la costa als 35 graus i que a l'interior de Mallorca el termòmetre arribarà a marcar els 37. Tanmateix, segons informava ahir també el Ministeri de Sanitat, dins el pla de prevenció d'altes temperatures, les màximes seran moderadament altes fins dilluns dia 8 d'agost. De fet, el Ministeri de Sanitat espera que dilluns se sobrepassin de poc els 30 graus a Palma.

Això suposarà que entre dilluns i dijous els valors màxims augmentaran devers cinc graus, la qual cosa vol dir que s'incrementaran en un 16 per cent. Tanmateix, no s'haurà d'esperar fins dijous perquè Balears registri unes temperatures mínimes altes, ja que aquests dies ja se superen els 22 graus a Palma.

El Ministeri de Sanitat considera que Balears registra una onada de calor quan supera els llindars mínims fixats per a l'arxipèlag, que són els 35'2 graus en el cas de la temperatura màxima i els 21'6 en el cas de la mínima. No obstant això, d'acord amb les prediccions del Centre Territorial a Balears de l'INM, no es tornarà a repetir la situació de mitjan juliol, quan durant quatre dies es varen superar els llindars, motiu pel qual el ministeri de Sanitat i Consum va activar el nivell 2 d'alerta.

En principi, segons va informar Guerrero, divendres començaran a disminuir les temperatures, per la qual cosa, no s'arribarà a superar els llindars més de dos dies seguits. De qualsevol manera, l'onada de calor de la setmana que ve serà ja la tercera d'aquest estiu, després de la de juliol, ja esmentada, i de l'anterior per Sant Joan, ja pel juny.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris