algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín: 11°
15°

Son Dureta extraurà els tendons i ossos de donants finats a les Balears

El Banc de Sang i Teixits de Balears els podrà conservar durant 5 anys

Son Dureta i el Banc de Sang i Teixits de les Balears varen firmar ahir un conveni pel qual l'hospital extraurà ossos i tendons als donants per cedir-los a l'organització sanitària i reclamar-los, en cas que fos necessari.

Fins ara, Son Dureta i el Banc de Sang i Teixits de Balears havien de reclamar aquests òrgans a altres institucions de la Península. Això suposava una major espera de temps per part dels receptors, no ja pel transport dels ossos i tendons, sinó també perquè els hospitals de cada comunitat autònoma tenen prioritat a l'hora de reclamar un òrgan al corresponent banc de sang i teixits. Tanmateix, segons varen constatar ahir els responsables de Son Dureta i del Banc de Sang, «ara demanaran òrgans des de la Península».

En la firma del conveni hi eren presents el director gerent de Son Dureta, Carles Ricci; el gerent de la Fundació Banc de Sang i Teixits de Balears, Víctor Gistau; el coordinador autonòmic de trasplantaments i director del Banc de Teixits de la Fundació, Antoni Gayà, i el coordinador de trasplantaments de l'hospital universitari Son Dureta, Julio Velasco.

Gayà va explicar que «estam preparats per conservar els òrgans congelats a 80 graus sota zero durant cinc anys». Tanmateix, segons va explicar Velasco, el requisit indispensable per fer la donació és que el donant hagi finat per mort encefàlica, perquè una vegada hagi perdut la vida sigui possible mantenir el cos fins que es realitzi l'extracció. Finalment, Ricci va destacar que amb aquest conveni Son Dureta destacarà a nivell estatal.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris