nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín: 10°
17°

Un de cada deu conductors balears admet que no fa cas dels senyals de trànsit

Segons una enquesta del RACC, les indicacions s'ignoren si la carretera és coneguda

58738

La meitat dels balears creuen que els senyals a les carreteres quan estan en obres no són suficients.

S.AMENGUAL.


Un de cada deu conductors de les Balears (més de 55.000) reconeix que no fa cas de les indicacions de trànsit quan circula per carreteres conegudes. Així es desprèn de la IX Enquesta RACC sobre senyalització, mobilitat i seguretat viària, presentada a Palma pel secretari executiu de l'associació, Alfonso Perona. El sondeig indica també que si la conducció es du a terme en una via que no es coneix, són 36.100 les persones que ignoren els senyals.

Pel que fa a la circulació dins les ciutats, 52.500 conductors no tenen en compte les indicacions si coneixen el lloc, mentre que 33.400 les ignoren a pesar que el trajecte no els resulti familiar.

Un dels punts en què més s'insistí a l'hora de fer l'enquesta fou la importància de la senyalització en trams que estan en obres, una situació que pateixen molt de prop els conductors de Mallorca, on s'executen treballs en moltes vies. Així, el sondeig revela que quasi la meitat dels illencs pensen que les indicacions no estan ben col·locades i que són insuficients. A l'hora de valorar la senyalització amb cons, un 68,3% d'enquestats contesta que és útil, però en canvi el 46,4% no la troba segura.

En aquest sentit, Perona afirmà que és necessari recuperar la «credibilitat en la senyalització», i reconegué que avui per avui les indicacions no responen «adequadament» a les necessitats informatives dels conductors.

L'enquesta del RACC es realitzà el novembre passat per via telefònica a 485 persones per obtenir conclusions extrapolables a una població de 430.000 automobilistes.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris