algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín: 13°
14°

EU-EV amenaça de recórrer el cas Formentera al Constitucional

Demanarà al Parlament la dimissió de Matas per «fets contrastats»

Si dilluns foren PSIB i PSM els qui avançaren actuacions parlamentàries per exigir responsabilitats polítiques pel cas Formentera, ahir fou EU-EV qui anuncià la presentació d'una proposició no de llei que exigeix la dimissió del president, Jaume Matas, perquè els «fets contrastats» recollits en els actes del Tribunal Superior de Justícia (TSJB) demostren la seva «indignitat política». La coalició també amenaça de presentar un recurs al Constitucional.

Així ho avançaren els dirigents d'EU-EV, Eberhard Grosske i Miquel Àngel Llauger. La coalició està estudiant l'opció de demanar empara al Tribunal Constitucional perquè l'acte del TSJB que descarta la imputació de Matas i Estaràs vulneraria dos drets fonamentals: el de la tutela judicial efectiva i el de la igualtat davant la llei.

Al marge de l'actuació judicial, la iniciativa política d'EU-EV consistirà en la presentació d'una iniciativa parlamentària per demanar la dimissió no només de Matas i Estaràs sinó també de l'actual conseller de Comerç, Josep Juan Cardona, i de l'actual batle de Manacor, Antoni Pastor. Segons Grosske, tant el vot particular dels tres jutges dissidents com l'acte de la «Sala de la Discòrdia» que confirma la no imputació coincideixen a corroborar l'existència de fets delictius que desacrediten per a l'activitat política als quatre dirigents del PP.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris